Acat Nederland
Image default
Financieel

Dit is hoe je geld kan lenen zonder BKR

In Nederland is het verplicht voor bedrijven om jouw BKR-gegevens te checken. Op deze manier wordt duidelijk of je de lening kunt afsluiten en later met rente kunt terugbetalen. Toch is er een manier waarmee je de BKR-check kan omzeilen. Hier lees je alles over geld lenen zonder BKR.

Wat is het BKR? 

Het Bureau Krediet Registratie (BKR) is opgericht om de financiële situatie van elke persoon in Nederland in kaart te brengen. Iedere keer wanneer je een lening afsluit, wordt dat geregistreerd in het BKR. In het geval dat je een betalingsachterstand oploopt, staat dat ook genoteerd in het BKR. 

Van een BKR-registratie kom je niet zo maar af. Als je in het BKR negatief geregistreerd staat, wordt het aanvragen van krediet een stuk lastiger. Je staat immers te boek als wanbetaler. Dit kan bijvoorbeeld problemen opleveren tijdens de aankoop van een huis. Je kunt misschien nog wel een hypotheek krijgen, maar de rente zal hoger uitvallen. Het risico dat een bank loopt dat jij een betalingsachterstand kan oplopen, is namelijk groter.

Geld lenen zonder BKR-toetsing

In Nederland is het officieel onmogelijk om zonder BKR-toetsing een lening te krijgen. Wat je wel kunt doen, is een minilening aanvragen. Met deze lening kun je binnen 24 uur geld lenen. Verstrekkers van minileningen hebben geen toegang tot BKR-gegevens. Er wordt dan ook geen toetsing uitgevoerd.

De reden dat je een minilening aan wilt vragen kan uiteen liggen. Het is vooral bedoeld voor mensen die bijvoorbeeld een grote uitgave moeten doen, maar nog geen salaris hebben ontvangen. Hierbij kun je denken aan een kapotte wasmachine, een nieuwe laptop voor school of andere onverwachte aankopen. Het is belangrijk om te weten dat deze lening bedoeld is voor mensen die weten dat ze het bedrag binnen korte tijd kunnen terugbetalen.

Voorwaarden minilening

Als je een minilening wilt aanvragen omdat je het BKR wilt vermijden, zijn er een aantal voorwaarden aan verbonden. Het minimale leenbedrag is bijvoorbeeld €100,-. Het maximale leenbedrag is €1.500,-. Daarbij is de minimale looptijd 15 dagen, en de maximale looptijd is 62 dagen. De lening moet je dus in een vrij korte periode af kunnen betalen. Het Jaarlijks Kostenpercentage (JKP) ligt gemiddeld op 13,99%.

Als de voorwaarden van een minilening niet goed bij jouw wensen passen, kun je ervoor kiezen om op een andere manier snel en gemakkelijk geld te verdienen.

Gemakkelijk geld verdienen met online enquêtes

Om zoveel mogelijk geld te verdienen met online enquêtes, moet je een paar dingen in gedachten houden. Ten eerste moet je ervoor zorgen dat je alleen tijd besteedt aan de beste betaalde enquête sites – gerenommeerde bedrijven met een gestage stroom van nieuwe enquêtes, betrouwbare uitbetalingen en gunstige uitbetalingsvoorwaarden.

Vervolgens – en dit is een belangrijk punt – concentreer je je op onderzoeken met een hoge verhouding tussen uitbetaling en vereiste tijd. Als je honderden enquêtes invult op tientallen platforms en alleen maar kleine betalingen ontvangt, verspil je jouw tijd.

Kijk in plaats daarvan naar de ROI van elke enquête. Hoe beter de ROI, hoe beter je enquête side hustle spel. Lees hier de review van Opinieland.

https://www.meedoenaanonderzoek.nl/

Gerelateerde artikelen

Wat kan ik allemaal met de uitkering van een levensverzekering?

4 tips voor persoonlijke leningen die vruchten afwerpen

Wat zijn bitcoins investeringsvoertuigen?