Acat Nederland
Image default
Financieel

4 tips voor persoonlijke leningen die vruchten afwerpen

Je kunt snel geld krijgen met een persoonlijke lening, maar één fout kan je veel geld kosten.

Als je snel geld nodig hebt, lijkt een persoonlijke lening misschien het juiste antwoord, zodat u binnen een paar dagen een forfaitair bedrag ontvangt. Voordat u echter meteen begint, moet u begrijpen hoe persoonlijke leningen werken.

Persoonlijke leningen hebben veel toepassingen, waaronder het consolideren van schulden, het betalen van huis reparaties of het betalen van hoge medische rekeningen. Sommige kredietverstrekkers vragen niet eens hoe u het geld zult gebruiken, tenzij u een hoge schuld-inkomensverhouding heeft en schuld consolidatie dit zou doen dalen.

U kunt een persoonlijke lening krijgen van een lokale bank , kredietvereniging, online geldschieter of peer-to-peer geldschieter. Misschien vindt u het gemakkelijker om in aanmerking te komen voor een persoonlijke lening dan een lening of hypotheek, maar dat maakt het niet minder belangrijk om rond te shoppen.

Gebruik deze handige tips om ervoor te zorgen dat u de juiste kiest persoonlijke lening voor uw situatie.

1. Laat u vooraf kwalificeren door meerdere kredietverstrekkers

Val niet voor de geadverteerde tarieven op de websites van banken en op reclameborden. Alleen de meest gekwalificeerde kredietnemers krijgen deze tarieven. Om bij de beste uit te komen, vragen wij u deze link te bekijken https://geldlenen-met-bkr.nl/ echter, moet u zelf uitzoeken welke voorwaarden een bank u geeft. Wist u dat u pre-gekwalificeerd kunt worden voor persoonlijke leningen zonder punten van uw kredietscore af te halen?

Veel banken voeren een “zachte” kredietcontrole uit tijdens het pre-kwalificatieproces. Deze aantrekkingskracht op uw kredietrapport heeft geen invloed op uw kredietscore, in tegenstelling tot een “hard” onderzoek. Een zacht onderzoek verschijnt niet eens op uw kredietrapport. Verstrekkers van persoonlijke leningen kunnen eenvoudig naar uw kredietgeschiedenis kijken om een voorlopige beslissing te nemen over het al dan niet lenen van geld en hoeveel.

Het pre-kwalificatieproces kan aanvoelen als een officiële leningaanvraag, omdat u nog steeds uw persoonlijke identificatiegegevens, inkomen, maandelijkse schulden en werkgeversinformatie, maar dit resulteert niet in een officiële goedkeuring. Kredietverstrekkers sturen u een offerte met voorwaarden waaraan u moet voldoen als u ervoor kiest om de lening af te sluiten. U kunt deze aanbiedingen gebruiken om uw opties naast elkaar te vergelijken.

Zodra u een lening heeft gekozen, voltooit u het proces door de voorwaarden te accepteren. De kredietverstrekker zal dan vragen om te voldoen aan de voorwaarden van de lening. Meestal omvat dit een identiteitsbewijs, documentatie van inkomen en autorisatie om een hard onderzoek naar uw kredietwaardigheid uit te voeren. Zolang er niets is veranderd sinds de pre-kwalificatie en uw documenten een back-up vormen van de door u verstrekte informatie, zou u de voorwaarden moeten krijgen die worden aangeboden.

Houd er rekening mee dat wanneer u toestemming geeft voor het harde trekken van uw tegoed, uw tegoed score kan een paar punten dalen. Zorg ervoor dat u uw aanbieding verstandig kiest om meerdere vragen over uw kredietrapport te voorkomen.

2. Vergelijk de JKP’s

Het rentepercentage dat een geldschieter opgeeft, is mogelijk niet wat u op jaarbasis betaalt om de lening te dragen. Het JKP is een betere weerspiegeling van de werkelijke kosten van de lening. Veel banken rekenen afsluitingskosten of andere leninggerelateerde kosten, waardoor de effectieve rentevoet veel hoger is gedurende de looptijd van de lening.

Het JKP omvat vergoedingen als:

 • Startkosten

 • Verwerkingskosten

 • Voorbereidingskosten voor documenten

Vraag altijd aan een kredietverstrekker welke kosten hij in rekening brengt voor een persoonlijke lening, zoals elke bank of kredietverstrekker brengt verschillende vergoedingen in rekening. Soms zijn de vergoedingen afhankelijk van uw situatie — leners met hogere kredietscores en lagere schuldratio’s betalen mogelijk minder vergoedingen dan leners met lage kredietscores of hoge schuldratio’s.

Het JKP omvat de rentevoet plus de vergoedingen voor de lening krijgen. Het omvat echter geen kosten met betrekking tot het onderhoud van de lening. Alle kosten die u na het afsluiten betaalt, verhogen de kosten van de lening, zoals vergoedingen voor late betaling of NSF-kosten.

Hoewel u zich niet alleen op de rentevoet of APR moet concentreren, heeft u alle informatie tot uw beschikking helpt. De wet vereist dat kredietverstrekkers het JKP bekendmaken wanneer u een persoonlijke lening aanvraagt, zodat u deze gemakkelijk kunt zien en vergelijken met andere leningen.

Is de JKP nog niet helemaal duidelijk? Ga dan voor meer informatie naar https://zonder-bkr-lenen.com/

3. Kijk goed naar de kosten om de lening te krijgen

Persoonlijke leningen hebben doorgaans veel kosten die, als u er niet van op de hoogte bent, ten koste kunnen gaan van uw budget.

De meest voorkomende kosten omvatten:

 • Vergoeding voor te late betaling

 • Verwerkingskosten voor cheques

 • NSF-vergoeding

 • Jaarlijkse vergoeding

Hoewel het tegenwoordig ongebruikelijk is, moet u ook letten op een boete voor vooruitbetaling. Deze vergoeding geldt als u uw lening vervroegd aflost. Het moedigt leners aan om de lening over de volledige looptijd af te lossen, waardoor de geldschieter zoveel mogelijk rente kan innen. Wanneer u een lening vervroegd aflost, verliest de geldschieter toekomstige rente – daarom maken sommige geldschieters dit goed met een vooruitbetalingsvergoeding. Veel staten verbieden boetes voor vooruitbetaling en veel kredietverstrekkers zijn ermee opgehouden ze in rekening te brengen, maar het kan nooit kwaad om de kleine lettertjes te vragen en te lezen.

4. Weet hoe u kunt besparen op persoonlijke leningen

Als u op de stippellijn tekent en het geld accepteert, krijgt u een nieuwe maandelijkse verplichting. Als je goed naar je papierwerk kijkt, zie je precies hoeveel rente je betaalt over de looptijd van de lening en hoe lang het duurt voordat je de lening hebt afbetaald.

Maar er zijn manieren om bespaar op rente, ervan uitgaande dat u geen boete voor vooruitbetaling heeft:

 • Voer vaker af

 • Betaal elke maand meer dan het vereiste minimumbedrag

 • Stel automatische betalingen in om te late vergoedingen of buitensporige rentelasten te voorkomen

 • Voer forfaitaire betalingen uit wanneer u een meevaller heeft (belastingteruggave, werkgeversbonus, enz.)

 • Zoek naar kortingen voor het doen van automatische betalingen

 • Vermijd kosten voor het verwerken van cheques

 

https://geldlenen-met-bkr.nl/minileningen/300-euro-lening/