Acat Nederland
Image default
Financieel

Creëer eerlijke offertes met Keeping

Afgewezen offertes of te lage urenschattingen? Het is de nachtmerrie van iedere zzp’er. Beide hebben een negatieve invloed op jou, je prestaties en natuurlijk de uiteindelijke beloning. Wanneer dit gebeurt kom je niet op een optimale offerte voor jou en je klant terwijl je dit wel graag wilt naleven. Wat is dan het beste doen om te zorgen dat je urenschattingen niet te hoog of te laag zijn? Het antwoord hierop is vrij simpel. Maak gebruik van een programma dat je uren nauwkeurig bijhoudt. Zo ben je ervan verzekerd dat je geen uren te veel vraagt of misloopt. Lees snel verder want in deze blog gaan wij je meer vertellen over dit soort programma’s.

Schat je uren optimaal in

Zoals we al aangaven is het hoger inschatten van uren negatief voor je uiteindelijke resultaat. Op deze manier kun je namelijk de opdracht mislopen en daarmee belangrijke inkomsten. Schat je uren ook niet te laag in want dan gaat je marge eraan. Gebruik een urenregistratie programma want dit kan uitkomst bieden.

 

Schat je uren te hoog in? Dan loop je vaak opdrachten mis. Schat je te laag in? Dan gaat je marge eraan.

 

Verdeel projecten op in verschillende taken

 

Om de bestede tijd van het project in beeld te krijgen kun je het beste je projecten onderverdelen in taken. Iedere subcategorie van het project wordt onderverdeeld in taken waardoor je de gemaakte uren beter in kaart kan brengen en meteen kan zien waar je hoe lang mee bezig was. Dit hoeft niet op de offerte gezet te worden echter kan het wel handig zijn om dit te gebruiken bij de evaluatie na het voltooien van het project. Via deze manier kun je namelijk het verschil berekenen tussen de geschatte en werkelijk gemaakte uren. Zo zie je meteen of je dit te hoog of te laag hebt ingeschat.

Hoe kom je tot de kostprijs?

Kijk als eerst naar het soort project waaraan je gaat werken. Heb je al eens eerder aan een soort gelijk project gewerkt en daardoor dus meer ervaring met het bepaalde project? Dan zou het kunnen zijn dat je minder lang er mee bezig bent dan je denkt. Voorbeeld: Je wordt ingehuurd om een poster te maken voor promotie van een groot evenement. Je hebt echter in het verleden al eens voor een soortgelijke organisatie gewerkt en weet dus een beetje waar je op moet letten. Zo kun je dus het research gedeelte inkorten en meteen focussen op de illustratie of het grafisch ontwerp van de poster. Op deze manier bespaar je tijd en kun je beter je uren onderverdelen. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat jezelf een vaste uurvergoeding bepaalt. Op deze manier kan je je offerte optimaal aanpassen en dus meer kans hebben om de opdracht te krijgen.

Een betere offerte voor jou en je klanten

Ja kan ook andere vormen van inschatten opnemen in je offerte. Agile pricing is een van deze vormen die je kan vastleggen in je offerte. Met Agile pricing werk je met een vast budget maar hier wel een variabele project scope voor vast legt in je offerte. Met deze vorm is het eenvoudiger om je bezig te houden met onzichtbare taken of wel taken waar je niet aan hebt gedacht. Deze taken kunnen echter van grote invloed zijn op de kwaliteit. Om hier een duidelijk indicatie van te krijgen kun je het beste kijken naar uren uit het verleden. Om het nog overzichtelijker bij elkaar te hebben kun je aan je klanten vragen of zij je per uur willen betalen.

Gratis gefactureerde uren bijhouden?

Dan is Keeping de online oplossing. Met Keeping registreer je de gemaakte uren maar verzamel je tegelijkertijd waardevolle informatie die je kunt gebruiken in toekomstige offertes. Kijk op de website van keeping voor meer informatie.

https://keeping.nl/