Acat Nederland
Image default
Financieel

Wat kan ik allemaal met de uitkering van een levensverzekering?

Veel mensen hebben de indruk dat een uitvaartverzekeringde begrafeniskosten niet dekt. Dit is gedeeltelijk waar, afhankelijk van de lengte van de polis en waar de verzekerde in zijn uitkeringen staat.

De termijn-levensverzekering verschilt in een paar opzichten van de gehele levensverzekering, maar het meest voor de hand liggende is dat deze alleen tijdens de looptijd van de polis te betalen is. Als de premies voor een overlijdensrisicoverzekering eenmaal zijn betaald, dan betaalt deze uit, ongeacht hoeveel tijd er is verstreken. Met termijn, als het contract eenmaal tot stand is gekomen, is de polis niet meer geldig.

Wat is een termijn levensverzekering?

Termijn van de polis – Een termijn-levensverzekering wordt afgesloten voor een bepaalde tijd en krijgt daarmee de bijnaam “termijn”. Bij de aankoop van dit type polis is het belangrijk om de voorwaarden van het contract te kennen vooraleer het te ondertekenen of er zich toe te verbinden. Als u een vijfjarige polis koopt, worden de betalingen elke maand gedurende vijf jaar gedaan en is deze alleen verschuldigd als de betalingen op tijd zijn en als de houder binnen dit tijdsbestek overlijdt. Er zijn verlengingen mogelijk voor degenen die een langer contract nodig hebben na afloop van het eerste contract.

Geldigheid van contract

Dit contract betaalt alleen uit als er een overlijden is binnen het tijdsbestek van de polis. Dit is geen polis die de houder in staat stelt om het vervroegd uit te betalen voor noodgevallen. Het kan niet worden geleend tegen een van beide en heeft geen andere geldwaarde dan het bedrag van de polis in het geval van een overlijden.

In geval van overlijden van de verzekeringnemer tijdens de looptijd van de polis kunnen de begunstigden de uitkering gebruiken om de kosten van de uitvaartregeling en de begrafenis op zich te nemen. Een eventueel overschot van de polis kan worden gebruikt om rekeningen bij te houden of kan worden gespaard voor eventuele nabestaanden om te gebruiken in geval van nood.

 

Geen zorgen voor uw familie

Een overlijdensrisicoverzekering is een goede manier om ervoor te zorgen dat uw familie wordt verzorgd als u overlijdt. Laat hen niet in het ongewisse om geld te moeten lenen om voor deze kosten te zorgen. Vergeet niet dat de verzekering alleen betaalt voor de duur van de polis en dat als betalingen worden gemist of als de polis afloopt, de kosten niet meer gedekt zijn.

https://helpmijmetverzekeren.nl/