Acat Nederland
Image default
Beauty en verzorging

De voordelen van castorolie zoals Ecostyler en Wave Nouveau

Al eeuwenlang gebruiken gezondheidswerkers en volksgenezers castorolie vanwege de vele voordelen die het biedt. Velen denken dat de oude Egyptenaren de eersten waren die de vele toepassingen van castorolie en de voordelen van castorolie ontdekten.

Velen geloven zelfs dat Cleopatra de lichtgele vloeistof gebruikte om het wit van haar ogen op te helderen. Castorolie is eenvoudig te gebruiken en is niet agressief voor de huid, waardoor het een uitstekende remedie is voor veel verschillende kwalen. Lees hier alles over castorolie en andere haarproducten van Wave Nouveau.

Wat is castorolie?

Castorolie wordt beschouwd als een plantaardige olie die lichtgeel van kleur is en wordt geproduceerd door het malen van de zaden van de castor plant. Veel van de voordelen die het gebruik van castor olie oplevert, zijn het resultaat van de chemische samenstelling ervan. Castorolie is een bepaald type triglyceride vetzuur, waarvan bijna 90 procent van de vetzuur substantie bestaat uit ricinolzuur, een onverzadigd omega-9 vetzuur.

Hier wordt castorolie voor gebruikt:

  • huidaandoeningen;

  • infecties;

  • verlichting van constipatie;

  • ondersteuning van het immuunsysteem;

  • anti-inflammatory agent;

  • antimicrobiële agent;

  • stimulerend lymfevatenstelsel.

Van oudsher wordt castorolie gebruikt voor de behandeling van verschillende huidaandoeningen en infecties, het verlichten van constipatie en het verbeteren van de gezondheid van het haar. Recente studies hebben echter aangetoond dat castorolie kan worden gebruikt ter ondersteuning van het immuunsysteem, en als ontstekingsremmer, antimicrobieel middel en lymfe stimulans.

Je kunt castorolie op een paar verschillende manieren gebruiken. Breng het direct op de huid aan, gebruik het via een castor olie pack, of meng het met andere oliën om het als een topisch middel te gebruiken. Oraal: voeg het toe aan melk of lauw water of neem het in de vorm van een supplement.

Natuurlijk middel tegen artritis

De ontstekingsremmende eigenschappen van castorolie maken het een uitstekende massage olie voor artrotische gewrichten, pijnlijke spieren en ontsteking van uw zenuwen. Het ricinolzuur dat castorolie bevat, bezit het vermogen om ontstekingsremmende eigenschappen in het lichaam te stimuleren en wordt beschouwd als een veilige remedie tegen artritis pijn. Hier zijn de verschillende manieren waarop je castorolie kunt gebruiken om artritis pijn te behandelen.

Castorolie voor de behandeling van acne

De veel voorkomende huidaandoening acne is het gevolg van onzuiverheden die zich in de poriën ophopen, waardoor de huid geïrriteerd en ontstoken raakt. Veel van de acne remedies die tegenwoordig op de markt zijn bevatten benzoylperoxide en salicylzuur, die de neiging hebben om de huid uit te drogen. Castorolie, vergelijkbaar met het gebruik van neemolie, is een natuurlijk middel dat vuil, dode huidcellen, overtollige oliën en bacteriën uit de poriën verwijdert zonder je huid uit te drogen. Een bekende castorolie is die van Ecostyler.

https://123hair.nl/nl/