Acat Nederland
Image default
Dienstverlening

Verschillende bijzondere verrichtingen die je zal leren bij rijschool Leiderdorp

Jouw rijlessen zullen niet simpelweg bestaan uit stukjes rijden en rechts of links afslaan. Een ander belangrijk onderdeel van jouw rijtraject is het uitvoeren van alle bijzondere verrichtingen. Dit zijn bepaalde acties in de auto die veel inzicht en flexibiliteit vragen van de bestuurder. Hieronder lees je precies welke verrichtingen er zijn en wat ze inhouden.

Recht achteruit en achteruit door een bocht

Eén van de eerste bijzondere verrichtingen die je waarschijnlijk zal leren bij jouw rijlessen bij rijschool Leiderdorp is achteruit rijden. Dit is op zichzelf niet erg ingewikkeld, maar zal moeilijker worden zodra je dit toepast in een bocht. Je moet er namelijk voor zorgen dat je niet te veel of te weinig indraait bij de bocht, zodat je mooi langs de stoep afrijdt en er niet ver vanaf zit of er op botst.

Draaien op de weg

Vervolgens moet je kunnen omdraaien op de weg als je bijvoorbeeld een doodlopende weg inrijdt. Dit leer je op twee verschillende manieren te doen: door een halve bocht te maken of door te steken. Een halve bocht maak je als je genoeg ruimte hebt op de weg om gewoon te kunnen draaien. In het geval dat je dit niet hebt, moet je gaan steken, wat inhoudt dat je afwisselend voor- en achteruit rijdt om te draaien.

Parkeren

Het grootste deel van de bijzondere verrichtingen waar jij je me bezig gaat houden, gaat over het parkeren van de auto. Zo heb je voor- en achteruit file parkeren, waarbij je leert om bijvoorbeeld in een straat te parkeren. Daarnaast leer je voor- en achteruit parkeren in een vak, waardoor je weet hoe je moet parkeren op een parkeerplaats. Dit zijn de moeilijkste bijzondere verrichtingen, omdat ze het meeste inzicht vereisen over hoe je je auto moet draaien om op de juiste plek uit te komen.

https://groenerijden.nl/rijschool-leiderdorp/