Acat Nederland
Image default
Bedrijven

Wat is er te doen in Voerendaal

Het plaatje Voerendaal is een gemeente in Limburg. Het is een heuvelachtige gemeente doordat het ook in het zuiden van Limburg ligt. Wat het dorpje uniek maakt zijn de verschillende kastelen en landhuizen die er liggen. Het is een oud dorp waar ook veel monumenten te zien zijn. Het dorp ligt bij Maastricht in de buurt. Het is dus een perfect dorpje om te wonen wals je dicht bij de stad wilt zijn maar niet in de stad wilt wonen. Ook voor rijlessen bij rijschool Voerendaal kan wonen in Voerendaal voordelen bieden.

 

Kastelen in Voerendaal

Als je rijlessen gaat volgen in Heerlen of omgevinghttps://drivingcoach.nl/rijschool-heerlen/, kun je onderweg vele kastelen tegen komen. In Voerendaal liggen 4 kastelen. Je hebt kasteel Cortenbach, kasteel Puth, kasteel Rivieren en kasteel Haeren. Je kunt de kastelen bezoeken en ze van binnen bekijken. Super interessant om te doen. De kastelen zijn eeuwen oud en dragen allemaal een verhaal met zich mee. Zo kun je een idee krijgen van hoe de mensen vroeger leefde in deze kastelen in Nederland. Gelukkig kent Voerendaal niet alleen kastelen als monument in het dorp. Het is een eeuwen oud dorp dus er is veel geschiedenis te vinden.

 

Andere monumenten Voerendaal

Voerendaal is een oud dorp dus er is genoeg te bekijken als je het dorp bezoekt. Ook als je rijlessen volgt bij rijschool Voerendaal valt er veel te zien tijdens je lessen. De Sint-Laurentiuskerk is een prachtige kerk om te bezoeken, je kunt er bijvoorbeeld altijd een kaarsje aansteken. Bij aankomst is het station zelf al prachtig om te zien. Het is ook een oude bouwstijl gebouwd zodat het perfect bij het dorp past. De hoeve Overst-Voerendaal is een grote boerderij die je kunt bezoeken. Bij het gebouw komt veel geschiedenis kijken. Het is boerderij die generaties is doorgegaan.

https://drivingcoach.nl/rijschool-voerendaal/