Acat Nederland
Image default
Architectuur

Wat is de procesflow bij een ingenieursbureau?

Je hebt een idee dat je graag tot uitvoering wil brengen. Wat doe je dan? Je maakt een afspraak bij een ingenieursbureau. Een full-service ingenieursbureau kan jou van A tot Z helpen bij de ontwikkeling van jouw product/idee of verbetering. Maar hoe ziet een afspraak bij een ingenieursbureau er nu precies uit. Dat verschilt natuurlijk enorm per bureau. Full-service bureau B.engineering in Bergeijk hanteert het volgende proces:

Kennismaking

Het begint natuurlijk allemaal met het kennismakingsgesprek waarin het proces zal worden besproken. Het proces heeft als doel om binnen de planning en het budget het best mogelijke resultaat te behalen. Van simpel product tot high-tech machine, het is allemaal te realiseren. Na het kennismakingsgesprek wordt er een offerte, welke na akkoord wordt omgezet in een projectplanning. Wanneer deze ook akkoord is start B.Engineering met de eerste fase van het project. 

Analyseren

De eerste fase van het project is de analysefase. Tijdens deze fase wordt er goed onderzoek gedaan naar het project en wordt het vanuit verschillende invalshoeken bekeken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan persona’s, moodboards of een volledig onderzoeksrapport. Wanneer dit akkoord is gaan we door naar de volgende fase. 

Concepting

De tweede officiële fase van het proces is de concepting fase. Hier worden één of meerdere concepten tot in detail uitgewerkt. Waarbij ook al rekening gehouden wordt met de haalbaarheid en de gebruiksvriendelijkheid van het eindproduct. In deze fase kunnen de concepten ook door middel van schetsen, computer rendering of 3D-modellen gevisualiseerd worden. 

Engineering

In deze fase wordt het eindproduct van de vorige fase besproken. Na goedkeuring kun je hiervan een werkend en schaalbaar prototype laten maken. De ingenieurs beginnen hier met het maken van een tot in de puntjes uitgewerkt, gedetailleerd 3D-CAD model. Waarna er hiervan een werkelijk prototype wordt gemaakt.

Afronding

Wanneer dit hele proces is doorlopen zijn we beland in de afrondende fase. Maar dit betekent niet dat het contact stopt. Sterker nog, het ingenieursbureau kan je nog helpen met het uitrollen van het concept, het productieproces en alles wat erbij komt kijken.

 

https://www.b-engineering.nl/