Acat Nederland
Image default
Architectuur

Alles over Chinese kasten

Chinese kasten zijn helemaal hip en vormen een unieke toevoeging aan uw interieur. Ze zijn strak qua belijning en rijk in detail. Daardoor passen ze mooi in vrijwel elke binnenruimte. Ze voegen ook nog eens een vleugje glamour toe aan je interieur. Dit komt vooral door de speciale handgrepen en deurpanelen van messing, koper of brons.

Een antieke Chinese kast of dressoirs is niet alleen een prachtige toevoeging aan uw huis, maar ook nog eens super handig! Traditionele Chinese kasten zijn namelijk over het algemeen erg breed en diep, waardoor je er veel in kunt opbergen. Zo houd u uw huis niet alleen sfeervol, maar ook netjes! In Chinese kasten kunt u van alles kwijt. Denk bijvoorbeeld aan dekens, servies, spelletjes of kleding. Alles wat ook maar rondslingert in uw huis, kunt u netjes opbergen achter de Chinese luikjes.

Geschiedenis van de antieke Chinese kast

We willen ook nog wat vertellen over de geschiedenis van de Chinese kast. Die is namelijk ook erg interessant. Chinese kasten maakten vroeger vaak deel uit van de bruidsschat. Deze Chinese bruidskasten werden vóór de bruiloft aan aanstaande bruiden gegeven. Op deze manier konden de bruiden huishoudelijke artikelen verzamelen die men nodig had na de bruiloft. De twee koperen platen van de kast symboliseren de twee partners die tijdens de bruiloft bij elkaar kwamen en vervolgens een geheel vormden. Chinese bruidskasten waren van traditie rood.

Uiterlijk van Chinese kasten

Tegenwoordig worden er veel verschillende Chinese kasten vervaardigd. Ze komen voor in allerlei kleuren, niet alleen in de traditionele rode kleur rood. Bovendien zijn ze voorzien van een mooi koperbeslag. Aan de voorzijde hebben beide deuren van de kast een halve cirkel van koper. Deze halve cirkels vormen samen een volledige cirkel als de deuren gesloten zijn. De cirkel symboliseert twee afzonderlijke mensen die een eenheid in het huwelijk zullen vormen.

Je leest het, Chinese kasten hebben een bijzonder verhaal én uiterlijk! Een antieke Chinese kast vormt dan ook een mooie toevoeging aan uw huis. Ze passen perfect in Oosterse, rustieke, maar ook in moderne interieurs.

https://www.koremanmaastricht.nl/chinese-kast/