Acat Nederland
Image default
Gezondheid

Manuka

Manuka

Onlangs is Manuka Honing een cultfavoriet geworden. Mensen zijn gecharmeerd van de rijke, aardse smaak en de geneeskrachtige eigenschappen van Manuka Honing. Maar wat zijn nu precies de gezondheidsvoordelen van Manuka Honing, en wat maakt Manuka zo voordelig?

Manuka

Manuka Honing is uniek voor Nieuw-Zeeland en is een donkere honing geproduceerd door bijen die de bloesems van de Manuka-plant bestuiven. Manuka Honing is uniek omdat het actieve stoffen bevat die het aangeboren antibacteriële eigenschappen geven. Het verschilt van gewone honing doordat het actieve ingrediënten heeft die het natuurlijke antibacteriële eigenschappen geven. Door de aanwezigheid van oligosachariden, een soort niet-verteerbare koolhydraten, dient het als prebioticum. Mensen kunnen deze suikers niet metaboliseren, maar de bacteriën in onze magen wel. Ons spijsverteringsstelsel heeft meer “goede” bacteriën wanneer oligosachariden als brandstof worden gebruikt. Wil jij Manuka honing proberen? Voor meer informatie kunt u terecht op onze website Manuka

Manuka

In proeven is aangetoond dat Manuka Honing ontstekingsremmend werkt, maagzweren voorkomt en mogelijk infecties behandelt die kunnen leiden tot zweren en zure oprispingen. Manuka Honing kan volgens sommige onderzoeken ook andere vormen van darminfecties behandelen. Een hedendaagse moderne studie onderzoekt de bepaalde voordelen van het gebruik van Manuka Honing in huidverzorging.

Krachtige antibacteriële activiteiten kunnen worden gevonden in Manuka Honing. Het heeft krachtige antibacteriële eigenschappen waardoor het een reeks schimmel gerelateerde huidaandoeningen kan behandelen. Manuka’s antioxidanten voeden zich met gevaarlijke vrije radicalen. Deze kunnen weefsel beschadigen, wat kan leiden tot kanker en veroudering. Manuka Honing is fantastisch voor het bevorderen van weefselregeneratie. Het zou geen verrassing moeten zijn dat Manuka Honing steeds bekender wordt over de hele wereld gezien al zijn vermeende voordelen.