Acat Nederland
Image default
Zakelijke dienstverlening

Plotseling druppels uit het plafond?

druppels uit het plafond.

 

Ik woon sinds een aantal maanden in me eerste echte eigen woning in het hartje van amsterdam en geniet hier meer dan optimaal van!

Op een gegeven morgen stond ik op uit mijn bed en tot mijn verbazing voelde ik op de vloer in mijn slaapkamer een plas water liggen (niet echt lekker wakker worden) nou dit was dus vanaf het plafond aan het lekken. 

Nou heb ik dit in het verleden ooit eerder meegemaakt in het huis van mijn ouders en wist me te herinneren dat mijn vader toen de hoofdkraan dichtgedraaid had om verdere lekkage tegen te gaan en vervolgens een monteur laten komen de gesprongen leiding te repareren.

Uiteraard ben ik dus direct de hoofdkraan dicht gaan draaien en ben vervolgens vertrokken richting mijn werk met het idee dat zit nu wel even goed en zal na het werk op mijn gemak een oplossing vinden.

 

Spijtig genoeg pakte dit niet uit als verwacht bij het thuis arriveren na werk zag ik dat de plas inmiddels minstens 3 keer zo groot was als hoe ik die in de ochtend aantrof.

Ik begreep er niks van en hebt direct een loodgieter gebelt.

Ik heb telefonisch de situatie uitgelegd en direct dezelfde dag nog hulp geboden gekregen!

De vakman stond al binnen een paar uur voor de deur en heeft het geheel met mij geïnspecteerd.

Nou denkt u vast net als mij de hoofdkraan stond toch uit hoe kan het dan toch dat het nog steeds lekt?!?!

Gelukkig heeft de loodgieter binnen enkele minuten direct weten te detecteren wat de lekkage heeft doen ontstaan, en wat denk je…

de lekkage was niet het gevolg van een gebroken leiding maar door een verstopping in de regen afvoer op het dak! 

Doordat het water geen uitweg heeft kunnen vinden is dit door gaan lekken.

De vakman heeft de volledige afvoer vervolgens voor mij geleegd en gereinigd waardoor het water weer netje af kon stromen, De beste man had alle juiste materialen ook bij zich en kon de klus dus ook ter plaatse meteen verhelpen.

 

Al met al een vervelende situatie die door de juiste expertise toch op een vlotte weisen opgelost was.

Tevens ook achtergelaten met goed advies om dit in de toekomst te voorkomen.

 

https://wcverstoptamsterdam.nl/