Acat Nederland
Image default
Bedrijven

Wat draag je als je voor het eerst gaat fietsen?

Wat draag je als je voor het eerst gaat fietsen?

Misschien heb je geen specifieke uitrusting nodig als je een casual fietser bent of gewoon van korte fietstochten houdt. Maar het is ideaal om op zoek te gaan naar fietskleding als je langere ritten gaat maken op je 24 inch jongensfiets met algemeen comfort en veiligheid. Fietskleding heeft eigenschappen waardoor ze betere keuzes zijn dan vrijetijdskleding. Fietskleding is meestal gemaakt van flexibele stof en lycra. Dit maakt het comfortabeler voor de traditionele voorovergebogen positie die de meeste rijders gebruiken en zorgt ervoor dat ze er geweldig uitzien. Lycra verbetert ook de fietsefficiëntie door het lichaam te stroomlijnen, waardoor je aerodynamischer wordt en de vertraging die wordt veroorzaakt door plooien in traditionele stoffen wordt verminderd. Fietskleding is meestal ontworpen om zweet van de huid af te voeren en sneller te laten verdampen. Wicking is een term die wordt gebruikt om dit proces te beschrijven.

Welke broeken moet je dragen tijdens het fietsen?

Het belangrijkste kenmerk van elke fietsbroek of lange broek is dat ze op kritieke plaatsen vulling bevatten. Je wilt niet de gevolgen ondervinden van een rit zonder opvulling. Padding is nodig voor schokabsorptie en om schuren te voorkomen op plaatsen waar dit niet gewenst is. Het is een goed idee om verschillende gewatteerde shorts of leggings te passen, omdat de juiste plaatsing van de vulling wordt bepaald door hoe je rijdt. Dit is nodig voor degenen die naar voren leunen en meer vulling aan de voorkant nodig hebben dan degenen die verder naar achteren zitten. Extra broeken of korte broeken in je weathergoods sweden rugzak meenemen is een goed idee als je veel zweet en je broek wilt wisselen tijdens je rit. Padding is ook verkrijgbaar in verschillende diktes en hangt af van het beschermingsniveau dat je nodig hebt. Langeafstandsbikers en bikepackers moeten op zoek gaan naar ademende demping die hen langdurig comfortabel houdt.

Welke tops moet je dragen tijdens het fietsen?

Fietstops zijn vaak gemaakt van ademend materiaal om vocht van het lichaam af te voeren. Ze zijn meestal rekbaar om zich aan te passen aan de leunende houding die wordt gebruikt tijdens het fietsen en ze zijn iets anders gesneden dan normale topjes of shirts voor extra comfort. Ze worden meestal geleverd met mouwen die lang genoeg zijn gesneden om je naar voren te laten leunen zonder dat de stof naar binnen gaat en langer aan de achterkant om ervoor te zorgen dat je rug nog steeds bedekt is. Tops met een ritssluiting aan de voorkant voor gemakkelijke ventilatie tijdens warme en zweterige ritten zijn extra benodigdheden voor je kapten and son fyn en die met reflecterende accenten voor nachtelijke zichtbaarheid en zakken aan de binnenkant van de top voor snelle toegang.

Welke andere kledingstukken moet je dragen tijdens het fietsen?

Basislagen zijn uitstekende kleding om warm en droog te blijven zonder dat je kleding dikker wordt. Deze voeren transpiratievocht af van de huid en zijn dun genoeg om onder andere kleding te gebruiken. Bij koud weer kunnen grotere onderlagen je warm houden en je beschermen tegen afkoeling door de wind tijdens de koude rit. Het dragen van arm- of beenwarmers in plaats van een volledige basislaag is ook een optie. Dit is een geweldig alternatief voor tussenliggende dagen waarop je niet zeker weet of je het warm of koud zult hebben, omdat ze tot bijna niets kunnen worden opgerold en gedragen zonder je te verzwaren.