Acat Nederland
Image default
Bedrijven

Gaat u een drempelhulp kopen? Drie tips

Bent u van plan om uw huis rolstoel- of rollatorvriendelijk te maken? Of bent u voor uw bedrijf of namens uw werkgever op zoek naar een manier om de toegankelijkheid voor rolstoel-, schootmobiel en rollatorgebruikers te verbeteren? Dan is een drempelsteun een mogelijke oplossingen.

Wat voor drempelhulpen zijn er?

Drempelhulpen zijn er in verschillende soorten en maten. Als uw situatie onder de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) valt, kunt u de gemeente vragen wat voor soort ondersteuning nodig is om uw situatie te verbeteren.

Wat is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO)?

Als u moeite heeft met het uitvoeren van dagelijkse activiteiten, kunt u recht hebben op ondersteuning vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). In Nederland is dit op gemeenteniveau geregeld. Uw gemeente kan verschillende vormen van ondersteuning bieden, afhankelijk van uw individuele behoeften.

De WMO is bedoeld om mensen te helpen die moeite hebben met het uitvoeren van dagelijkse activiteiten door lichamelijke of geestelijke beperkingen. Als u in aanmerking komt voor ondersteuning, beoordeelt de gemeente uw situatie en bepaalt welke vorm van hulp nodig is om uw situatie te verbeteren.

Er zijn veel verschillende soorten drempelhulpen beschikbaar. Dus voor u een drempelhulp gaat kopen, is het belangrijk om met uw gemeente te praten over welke vorm van ondersteuning voor u het meest gunstig zou zijn. Met de juiste steun kunt u zelfstandig blijven wonen en blijven deelnemen aan het dagelijks leven en onderdeel van de gemeenschap kunt blijven.

Waar dient u op te letten als u een drempelhulp gaat kopen?

Voor u een drempelhulp gaat kopen, zijn er drie belangrijke aandachtspunten om op te letten. Allereerst is het belangrijk om te weten waar u de drempelhulp gaat gebruiken. Gaat u het binnen of buiten gebruiken? Hoe hoog is de drempel? Wat voor type rolstoel-, schootmobiel en rollators en andere apparaten zullen eroverheen gaan? Hoe breed zijn deze?

Ten tweede is het belangrijk om rekening te houden met het gewicht dat de drempelsteun kan dragen. Een scootmobiel weegt nu eenmaal meer dan een rollator.

Ten slotte is het belangrijk om na te gaan hoe gemakkelijk de drempelsteun te installeren is. Met deze drie punten in gedachten hebben wij er alle vertrouwen in dat de drempelhulp die u gaat kopen de juiste is voor u.