Acat Nederland
Image default
Vervoer en transport

Postpakket naar Suriname: wat mag ik versturen?

Het is goed om te weten dat niet ieder postpakket Suriname zonder meer binnenkomt; er gelden bepaalde regels voor wat wel en niet mag worden ingevoerd. Dit kan meerdere oorzaken hebben. Allereerst kan dit te maken hebben met gezondheidsrisico’s voor de natuur en de bewoners van Suriname. Sommige pakketjes kunnen producten bevatten die ziektes kunnen overbrengen en zullen naar alle waarschijnlijkheid geweigerd worden. Daarnaast kunnen bepaalde objecten bij wet verboden zijn en is het daarom niet mogelijk om ze in te voeren. In dit artikel leggen we kort uit wat je moet weten als je een postpakket naar Suriname wilt sturen.

Verdiep je in wetgeving

Een eerste belangrijke tip bij het versturen van pakketten naar Suriname is het controleren van de wetgeving van zowel Suriname als het land waarvandaan je een pakket wilt sturen. Suriname kan speciale eisen stellen aan de producten of objecten die je invoert. Dit kan enerzijds met de volksgezondheid of veiligheid te maken hebben en anderzijds met de geldende importtarieven en andere belastingtechnische zaken. Zorg ervoor dat je hier voldoende onderzoek naar doet om te voorkomen dat je voor het blok staat wanneer je product of object bij de douane is aangekomen. Anders wordt datgene wat je wilt opsturen wellicht geconfisqueerd en ontvang je een boete of een zwaardere straf.

Voldoe aan de verpakkingseisen

Zodra je hebt vastgesteld dat datgene wat je wilt gaan verzenden ook daadwerkelijk mag worden geëxporteerd vanuit Nederland (of het land waarvandaan je gaat exporteren) en in Suriname mag worden geïmporteerd, moet je je verdiepen in de eisen die gesteld worden aan de verpakking van je pakket. Zo mag bederfelijk waar als voedsel alleen worden verstuurd als het luchtdicht verpakt. Wanneer je zeldzame of breekbare voorwerpen gaat versturen, kan het prettig zijn dit te verpakken in piepschuim of bubbeltjesplastic om ervoor te zorgen dat het onderweg niet breekt. Dat laatste is eerder uit voorzorg dan dat het vereist is, maar onderzoek goed wat de eisen van de douane zijn als het gaat om verpakking.