Acat Nederland
Image default
Woning en Tuin

Is een gietvloer krasbestendig?

Bij het uitkiezen van een nieuwe vloer loop je meestal tegen veel vragen aan. Welk materiaal wil ik? Welke kleur? Heeft de vloer veel onderhoud nodig? Is de vloer vatbaar voor krassen? Dit zijn de meest voorkomende vragen. Als je wilt gaan voor een duurzame, hygiënische en sterke vloer, kun je het beste kiezen voor een gietvloer. Wat de krasbestendigheid is van deze vloer vertellen wij je graag.

Waaruit bestaat een gietvloer?

Simpel gezegd is een gietvloer een harde vloerbedekking. Deze harde vloerbedekking is dus steviger dan een tapijt of zeil. De vloer wordt als het ware ‘ingegoten’ omdat deze laagje voor laagje wordt aangebracht. Bij de naam gietvloer denkt men meestal aan een harde ondergrond. De bovenste laag van een gietvloer ziet er weliswaar hard uit, echter voelt deze zeer aangenaam aan. Omdat het geen harde vloer is, kan er niet gegarandeerd worden dat deze vloer helemaal krasbestendig is.

Krasbestendigheid

Zoals eerder aangegeven, is de bovenste laag van een gietvloer verhard. De lagen zijn flexibel en kunnen enige krasvorm opvangen, helemaal krasvrij kan deze vloer nooit zijn. Dit is vanwege de geringe dikte van de bovenste laag van de vloer. Het is daarom aan te raden om ook bij deze type vloer de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen. Denk bijvoorbeeld aan viltjes onder je stoelen en tafels.

Een gietvloer onderhouden

Dankzij de naadloze aansluitingen in een gietvloer is het reinigen een fluitje van een cent. Dit is buiten het feit dat een soortgelijke vloer in principe al weinig onderhoud nodig heeft. Gietvloeren trekken nauwelijks vuil en stof aan. Bovendien is de vloer sterk én waterbestendig, hierdoor komen beschadigingen bij het onderhoud vrijwel niet voor. Om de zoveel tijd kan er op de gietvloer een laagje ontstaan van oud vuil, stof en schoonmaakmiddel. Zodra dit voorkomt kun je dit makkelijk verwijderen met een (intensieve) reiniging.