Acat Nederland
Image default
Bedrijven

Waar je op moet letten bij het kopen van een konijn

Er zijn legio huishoudingen die één of meer konijnen als huisdier hebben. Heb je nog nooit een huisdier gehad? Of nog nooit een konijn? Dan weet je wellicht nog niet direct, wat er allemaal bij komt kijken om zo’n gezellig dier in huis te halen. Hier daarom wat tips.

Ga naar het dierenasiel

Uit onderzoek (Dibevo), brancheorganisatie voor gezelschapsdieren, 2017) blijkt dat Nederland zo’n 800.000 konijnen telt. Konijnen als huisdier wel te verstaan. Dat zijn er een heleboel. Het is verder zo dat er ook een heleboel konijnen in het asiel zijn. Volgens een schatting van konijnenopvang Bunnybunch zijn er minimaal zo’n 9600 asielkonijnen per jaar.

Er zijn dus heel veel konijnen die graag ergens een plekje krijgen. Natuurlijk kun je ook naar een konijnenfokker gaan. Alleen zijn er vaak fokkers die zich weinig zorgen maken over het konijn zelf. Met als gevolg: konijnen met een slechtere prognose, als het aankomt op gezond oud kunnen worden. Bedenk dus goed, als je daar een konijn koopt, dat je door te kopen, eigenlijk de ellende in stand houdt.

Liever meer dan één

Bedenk goed dat een konijn van gezelschap houdt. Het is voor een konijn dus belangrijk dat het vaak iemand bij zich heeft. Als je niet vaak thuis bent, kunt je er beter een konijn bij nemen. Zo hebben de konijnen wat aan elkaar.

Het is ook belangrijk dat de konijnen matchen met elkaar. Vaak gaan twee mannetjes samen niet goed.

Dierenarts Geldrop

Net een konijn gekocht? Als je iets niet vertrouwd, ga er dan mee naar een goede dierenarts, zoals dierenarts Geldrop. Dierenarts Geldrop is ervaren met diverse gezelschapsdieren. Een dierenarts kan je ook vast wat handige tips geven.

Wat heb je verder nog nodig? Genoeg plek en de juiste spullen. Denk dus aan hooi, stro, een drinkbeker, een bench voor het vervoer, speeltjes en een konijnenhok met een deurtje om in tuin of een hele grote ren te kunnen rondhuppelen. Vergeet ook niet de konijnenbrokjes.

https://www.dierenziekenhuiseindhoven.nl/dierenarts-geldrop/