Acat Nederland
Image default
Aanbiedingen

De aarde een handje helpen? Dat doe je zo!

We hoeven maar eens naar het nieuws te luisteren op de radio of ernaar te kijken op de tv en we horen gelijk genoeg over de opwarming van de aarde, de toenemende plastic soep en de stijgende zeespiegel. Natuurlijk ligt de grootste oorzaak hiervan bij ons. We zijn zo langzamerhand gewoon met erg veel mensen die veel nodig hebben en veel ruimte in beslag nemen. Dit alles gaat af en toe redelijk ten koste van onze aardbol en daarom wordt het zo langzamerhand maar eens tijd om in actie te komen. Hoe je onze natuur gemakkelijk redt, lees je in dit blog!

Het redden van de natuur

Zonder de natuur, stelt de aarde eigenlijk niet heel veel voor. Sterker nog, zonder natuur zou het voor de mens onmogelijk zijn om te overleven. Door de biodiversiteit op onze aardbol hebben we een rijk- en over het algemeen gezond leven. Om die verwoesting van de natuur tegen te gaan, is het van belang dat we samen in actie komen. Dat doen we als volgt!

Op zoek naar een alternatief

Wanneer er echt sprake is van het verloren gaan van de huidige natuur, is het van belang dat we hier samen wat tegen doen. Om een beetje een goed beeld te kunnen schetsen, nemen we de vogelpopulatie op onze aardbol als voorbeeld. Door de opwarming van de aarde raken zij gedesoriënteerd. Wat kunnen we hieraan doen?

Laten we dan vooral samen voor een veilig alternatief zorgen! Wanneer iedereen in zijn of haar tuin voor voldoende nestkastjes, een toe- en afvoer van vers water en voldoende voeding zorgt, bieden we een goed alternatief voor de vogels. Als we al deze zaken doorzetten in onze tuin, zullen er snel nieuwe planten gaan groeien waar vervolgens weer bepaalde insecten op af komen. Je creëert dus gewoon je eigen, vernieuwde biodiversiteit. Wanneer we ervoor zorgen dat we samen een veiligere leefomgeving creëren, hoeven we ons voor de komende tijd in ieder geval geen zorgen meer te maken. Laten we beginnen!

https://www.vogelhuisjes.nl/