Acat Nederland
Image default
Banen en opleidingen

Waar een baan zoeken? Overzicht van de belangrijkste zoekkanalen

hr

Wat zijn de standaard en niet-standaard manieren om een ​​baan te vinden? Waar publiceert u uw cv en hoe kunt u de reactie rechtstreeks naar het bedrijf sturen? We vertellen alles tot in detail!

Wanneer we worden geconfronteerd met een zoektocht naar werk en de arbeidsmarkt betreden, rijst altijd de vraag, waar kan je beter zoeken? Waar vind je die droombaan? Waar kun je over jezelf vertellen zodat mensen geïnteresseerd zijn in jouw ervaring? Laten we bij het zoeken naar een baan de belangrijkste kanalen voor het zoeken naar banen bespreken en een klein algoritme analyseren voor interactie met het bedrijf in de responsfase

Voordat u begint met zoeken, moet u een aantal eenvoudige taken uitvoeren

 1. Bepaal voor jezelf welke functie je voor jezelf zoekt (taken, functionaliteit)
 2. Begrijp wat uw belangrijkste professionele competenties zijn
 3. Schrijf een cv, of misschien meer dan één
 4. Maak een sjabloon voor een sollicitatiebrief
 5. Maak een lijst van bedrijven waar u graag in zou willen komen
 6. Definieer publicatiekanalen (informatie hierover hieronder)

En dus, nadat u alle punten heeft afgerond, gaan we op zoek naar plaatsingsmogelijkheden. Er zijn verschillende manieren om een ​​cv te plaatsen en vacatures te zoeken:

 • Standaard vacaturesites
 • Gespecialiseerde vacaturesites voor elke richting (bijvoorbeeld puur voor IT / digitaal / financiën / onroerend goed / bouw, enz.)
 • Sociale netwerken (FB, Linkedin)
 • Gespecialiseerde forums voor uw onderwerp

Ik heb een selectie gemaakt van groepen en een enquête gemaakt voor het vinden van medewerkers en banen voor IT-recruiters. Het omvat FB-groepen, de belangrijkste voorkeur voor IT-specialisten, maar er is een grote laag van gemeenschappen met algemene oriëntatie.

Voor wie werk zoekt!

 • vindazo.nl
 • vindazo.be
 • nl.nieuwejobs.com
 • nieuwejobs.com

Over het cv!

Creëer voor elke vacature meerdere cv-opties als je doelbewust in een bepaald bedrijf wilt komen. Schrijf in de begeleidende brief alleen wat tot uiting komt in de eisen van de vacature en wat je teveel kunt bieden, het is mogelijk om je visie op de projectontwikkeling bij te voegen in een apart dossier, of de wijze waarop partners worden aangetrokken (hangt af van het voorstel van de werkgever)

managing people

https://www.globalrecruitment.info/