Acat Nederland
Image default
Banen en opleidingen

Dit zijn de leukste banen in Amsterdam

Amsterdam is de hoofdstad van ons kleine maar mooie land. Het is al sinds jaar en dag een enorme toeristische trekpleister. Vanwege de vrijheid die de stad biedt en uitstraalt, maar zeker ook vanwege de mooie geschiedenis en architectuur. Het is een stad waar veel mensen, uit alle hoeken van de wereld, van welke afkomst, geaardheid of politieke overtuigingen dan ook, zich thuis voelen. Daarom is Amsterdam ook voor veel Nederlanders een aantrekkelijke plek om te wonen en werken. Er zijn genoeg leuke vacatures Amsterdam te vinden, in verschillende branches. Het is maar net waar als persoon je voorkeur ligt. In de volgende alinea volgt een overzicht van de belangrijkste mogelijkheden.

Dit zijn de populairste branches in Amsterdam

De belangrijkste branches in Amsterdam zijn als volgt. Sommige zullen verbazingwekkend zijn, andere helemaal niet. Te beginnen met de meest voor de hand liggende branche: toerisme en recreatie: vacatures in de horeca, hotels, toerisme en recreatie zijn populair in Amsterdam vanwege de vele toeristische attracties en evenementen in de stad. Als je geen diploma hebt, of als je bijvoorbeeld kok bent of een opleiding in de richting van toerisme hebt gevolgd, is dit jouw sector. Een andere hele populaire branche in Amsterdam: de creatieve industrie. Vacatures in de creatieve industrie, zoals in de mode, film, televisie, muziek of ontwerp zijn ook populair in Amsterdam. Als creatieveling ben je in Amsterdam in de juiste stad.

Werken in de zakelijke wereld

Ook buiten de hippe sectoren in de binnenstad is er in de omgeving van Amsterdam meer dan genoeg werk. In de financiële dienstverlening bijvoorbeeld. Amsterdam is een belangrijk financieel centrum en er zijn veel vacatures beschikbaar in de financiële en zakelijke dienstverlening. Denk bijvoorbeeld aan de zuidas. Daar liggen enorm veel van dit soort bedrijven, of in de technologische sector. Er zijn veel technologiebedrijven gevestigd in Amsterdam, waardoor er veel vacatures beschikbaar zijn in de IT en technologie. Met de opkomst van duurzaamheid liggen enorm veel kansen.