Acat Nederland
Image default
Vakantie

Welk resort u moet kiezen voor een vakantie aan zee

goedkoopste vakanties

Rust in de resorts van Bulgarije is een geweldige optie voor een gezin. Dit land heeft verbazingwekkend mooie bergen, azuurblauwe zee en gezonde thermale bronnen. Welk resort kiezen voor een vakantie aan zee in Bulgarije? Dit is de eerste vraag die elke reiziger zichzelf stelt. Toen we een resort aan de Zwarte Zee kozen, hebben we veel informatie en recensies op internet “geschept”. In dit artikel zullen we het kort hebben over de kenmerken van de populaire resorts aan de Zwarte Zeekust van Bulgarije. U hoeft alleen een vakantie naar uw zin te kiezen.

De badplaatsen in Bulgarije verschillen in populariteit, budget, natuur, stranden, infrastructuur en attracties. Ze bevinden zich langs de hele kust van de Zwarte Zee (die ongeveer 400 km is) in twee grote regio’s van Bulgarije: aan de noordkust en de zuidkust. Ze worden van elkaar gescheiden door het Stara Planina-gebergte bedekt met bossen. Het stort neer in de Zwarte Zee tussen de badplaatsen Obzor en Elenite. Op deze plek steken de rotsen van Kaap Emine, het uiterste punt van Stara Planina, boven de golven uit. Kaap Emine is de voorwaardelijke grens tussen de noord- en zuidkust.

Vakantieoorden aan de noordkust van Bulgarije

Ze bevinden zich tussen Roemenië en het resort Obzor. De meest populaire zijn Kavarna, Albena, Golden Sands, St. Constantine en Elena, Byala, Obzor.

Vakantieoorden aan de zuidkust van Bulgarije

Ze vertrekken vanuit Elenite en strekken zich uit langs de kust tot aan de grens met Turkije. De bekendste zijn Elenite, Sveti Vlas, Sunny Beach, Pomorie, Burgas, Sozopol, Dyuni, Tsarevo.

Budget voor een vakantie aan zee in Bulgarije

Volgens de beroemde Britse krant Daily Mail zijn de resorts van Bulgarije de meest budgettaire plaatsen voor recreatie in Europa. De prijzen voor hotels, accommodatie, eten en entertainment zijn inderdaad veel goedkoper dan in de badplaatsen in Italië, Kroatië, Montenegro, Frankrijk, Spanje en Turkije.

Het weer in Bulgarije

De noordelijke en zuidelijke vakantieoorden van Bulgarije worden gescheiden door het Stara Planina-gebergte, dat de zuidkust beschermt tegen koude noordenwinden.

Het verschil in luchttemperatuur tussen de zuidelijke en noordelijke resortregio’s is slechts 2 graden. Iets warmer in het zuiden, er valt minder regen dan in het noorden. Zeestromingen dragen er ook toe bij dat het water in het zuiden van Bulgarije eerder opwarmt en langer afkoelt dan aan de noordelijke kust van de Zwarte Zee.

Aan de zuidkust begint het strandseizoen begin juni en eindigt het eind september. We rustten van 5 tot 12 juni in de badplaats Sunny Beach. De eerste 5 dagen zwommen ze zelfs, de zee warmt op tot 21-23 graden. In dergelijk water kun je niet lang met kinderen spetteren. Maar we gingen vaker zonnen aan de kust))) Zonnebaden op dit moment op het strand is een plezier: gemiddeld + 25 graden is de zon zacht en niet verzengend. Aan de noordkust begint het strandseizoen iets later – half juni en duurt het tot half september. Regenachtig weer in juni en september komt hier vaker voor dan in het zuiden. Maar het duurt ook 2-3 dagen.

Als u besluit om in de eerste helft van juni of september een vakantie aan zee in Bulgarije te vieren, dan is het beter om de resorts aan de zuidelijke Zwarte Zeekust te kiezen. Hierdoor heb je meer kans om te zwemmen en te zonnen.

https://www.dergatsjev.be/2020/07/bulgaria-aqua-paradise-resort-goedkope.html