Acat Nederland
Image default
Bedrijven

Je bedrijf verhuizen? Zo doe je dat!

Je huidig bedrijfspand te klein en  heb je liever een nieuw kantoor? Het is dan misschien tijd om een bedrijfsverhuizing uit te voeren Hier komt echter veel bij kijken en je wil er dus voor zorgen dat de bedrijfsverhuizing zonder grote problemen verloopt. In deze blog staat een stappenplan weergeven wara je op moet letten.

 

 

Stap 1: Zoek een geschikte bedrijfsruimte

Voor er een verhuizing kan plaats vinden moet er eerst een nieuw bedrijfspand gevonden worden. Hierbij dient er rekening gehouden te worden met een aantal verschillende factoren. Mogelijkheden tot parkeren, grootte nieuwe ruimte en aanwezigheid vergaderruimte zijn slechts enkele van de vele voorbeelden. Je dient natuurlijk ook rekening te houden met de kosten van het nieuwe pand. Daarom wordt het aangeraden om het budget van te voren te bepalen  en controleer je hoeveel de huur bedraagt en wat het minimale huurtermijn is.

 

Stap 2: Inrichting van de nieuwe bedrijfsruimte

Neem je alle spullen uit het oude pand mee? Of heb je nog nieuwe spullen nodig? Schaf deze dan van tevoren aan. Dan kunnen deze spullen op de verhuisdag ook mee worden verhuisd. Verder, is het handig een verhuisplan te maken op basis van de nieuwe bedrijfsruimte. Hierin bepaal je bijvoorbeeld wanneer je wat gaat inpakken. Het opmaken van een goed plan zorgt voor een vermindering van stress tijdens de verhuizing.

 

Stap 3: De bedrijfsverhuizing uitvoeren

Het wordt aangeraden om offertes van verschillende verhuisbedrijven te vergelijken voordat je de bedrijfverhuizing uitvoert. Een verhuisbedrijf Haarlem kan je bijvoorbeeld helpen met het verhuizen van kantoormeubelen naar een nieuw bedrijfspand. Zorg er ook voor dat de verhuizing per afdeling wordt uitgevoerd. Zo behoudt je overzicht en verstoor je werknemers niet voor een lange tijd. Is de verhuizing klaar? beëindig dan direct de huurovereenkomst van het oude pand.

Stap 4: Het afhandelen van juridische aspecten

De laatste stap bij het verhuizen is de afhandeling van enkele juridische aspecten. Je controleert dan onder andere de nieuwe huurovereenkomst en je past de bedrijfsgegevens aan bij de Kamer van Koophandel. Een verhuizing dien je ook aan te geven bij de  de belastingdienst. Ten slotte regel je de adreswijzigingen. Denk hierbij aan klanten, je website, de bank en eventueel leveranciers.

https://www.verhuismeesters.com/verhuisbedrijf-haarlem/