Acat Nederland
Image default
Electronica en Computers

Voor welke zakelijke printer moet je kiezen?

In een kantoor wordt veel geprint. Het is dus best wel belangrijk wat voor printer daar komt te staan. Welke printer is nou het beste voor zakelijk gebruik? Het antwoord op die vraag verschilt per bedrijf. In dit artikel worden verschillende opties besproken waarmee jij na het lezen een goede keuze kan maken voor de juiste printer.

Laserprinter of inkjetprinter? 

Je wist misschien al dat er verschillende soorten printers bestaan. De meest voorkomende soorten zijn inkjet- en laserprinters. Inkjetprinters maken gebruik van inktcartridges, dit zijn tankjes met inkt erin. Laserprinters maken gebruik van een of meerdere toners, deze toners zijn gevuld met tonerpoeder. Beide soorten printers kun je heel goed gebruiken in een kantoor, maar er zijn wel een paar verschillen. Neem een kijkje op https://refurbishedprinter.nl/de-ideale-kantoorprinter-kopen/ om te zien wat voor soorten zakelijke printers veel gebruikt worden. 

De grootste verschillen

Laserprinters zijn meer geschikt voor het printen van grotere aantallen pagina’s. Ook printen laserprinters, vooral zwart-wit-modellen, erg snel. Hiermee zijn laserprinters ook de meest logische keuze als je op een druk kantoor werkt. Je kunt ook aan de grote papierlade zien dat de laserprinter gemaakt is voor drukke kantoren, deze is namelijk een stuk groter dan de meeste inkjetprinters. De toners van laserprinters gaan ook een stuk langer mee dan inktcartridges. Dan het laatste verschil en dat is de afdrukkwaliteit tussen de twee printer soorten. Beide hebben een goede en representatieve afdrukkwaliteit. Alleen als je veel scherpe foto’s of bedrijfslogo’s uit wilt printen, is het beter om een inkjetprinter te kiezen. Dit printertype blinkt namelijk uit in het printen van scherpe (kleuren)foto’s.

Het formaat

Moet er op jouw werk vaak in A4-formaat of in A3-formaat worden geprint? De meeste printers drukken af op A4-formaat. Wanneer je juist vaak posters, planningen, schema’s of plattegronden moet printen wil je misschien wel op A3-formaat willen printen. Er zijn ook modellen met meerdere papierladen, zo kun je voor allebei de formaten kiezen.

Besparende printerfuncties

Wanneer er erg veel wordt geprint op jouw werk is het misschien interessant om te kijken naar opties om papier en inkt te besparen. Hier zal het bedrijf uiteindelijk aardig veel geld mee besparen. Een voorbeeld van een besparende printerfunctie is dat de printer automatisch alles dubbelzijdig print, zo hoeft de papierlade maar half zo vaak te worden bijgevuld.