Acat Nederland
Image default
Bedrijven

Hoe kun je een bureau maken

Een goed bureau is noodzakelijk om goed te kunnen werken. Vaak hebben bureau’s allemaal dezelfde maten en zijn ze een beetje saai, een uniek bureau kan je krijgen door hem zelf te maken. Een bureau maken is heel eenvoudig en totaal niet lastig. 

Wat heb je nodig

Om een bureau te maken heb je om te beginnen poten of schagen nodig, hier komt je tafelblad uiteindelijk op. Zorg dus dat het stevig staat want dit is de fundering van je bureau. De prijs hangt natuurlijk af van welk materiaal je de poten en schagen wil, gemiddeld ligt de prijs rond de €20 voor het gehele onderstel. Bij het zoeken van een tafelblad moet je kijken naar welke jou het meeste aanstaat, hou wel in je achterhoofd dat het tafelblad wel om maat gezaagd moet kunnen worden.

Het bureau maken

Bij het maken van het bureau ga je alles voorbereiden om je bureau vervolgens in elkaar te zetten. Zorg er dus voor dat al je poten of schagen even lang zijn en dat je tafelblad de juiste afmetingen heeft. Het beste is om het bureau in elkaar te zetten op de plek waar deze uiteindelijk komt te staan, zorg dus voor voldoende ruimte om het bureau in elkaar te zetten.

Het in elkaar zetten van het bureau

Zet de poten of schagen op de gewenste plek neer en monteer het tafelblad er zorgvuldig op, controleer goed of alles stevig is en gewicht aan kan. Je bureau is nu klaar maar toch nog wat saai. Kleed je bureau dus wat aan met wat ladenkastjes om potloden en pennen kwijt te kunnen, kijk of je ergens een stekkerblok kunt monteren om uiteindelijk je laptop op te kunnen laden en plaats een lamp zodat je in de late uurtjes toch nog door kan werken.