Acat Nederland
Image default
Gezondheid

Gezondheid, de zee en jouw tanden

Tandarts Goes is waar ik onlangs een keer naartoe ben gegaan. Het was een noodzakelijke trip tijdens de een uitje naar Zeeland waar ik plotseling verschrikkelijke pijn in mijn kiezen kreeg. En terwijl ik daar lag in de stoel, wachtend op de verdoving in de tong wat verschrikkelijk veel pijn doet begon ik na te denken over hoe verkeerd ik mijn gezondheid heb benaderd. Het is vakantie en ik vergooi het omdat ik niet netjes naar de tandarts ben geweest in de afgelopen jaren waar ik nu de prijs voor betaal. Het is volledig mijn schuld maar hier kun je wel iets van leren. Wees niet zoals ik en zorg goed voor jezelf.

Je woont op een onleefbare plek

De meeste mensen in Nederland weten dit waarschijnlijk niet maar Nederland heeft één van de meest vervuilde luchten van de wereld. Maar dan heb ik het trouwens wel over lichtvervuiling. Nachtlampen die het onmogelijk maken om de sterren aan de donkere hemel te kunnen zien. Als je in de Sahara omhoog kijkt zie je soms de melkwegstelsel aan de hemel. Maar in Nederland hebben we dat en allemaal andere dingen opgeofferd voor welvaart en modernisering. Is dat het allemaal waard? Die vraag moet je je echt gaan stellen. Op zijn minst hebben we niet de smog zoals ze dat in China en India soms hebben. Dat scheelt gelukkig wel heel erg veel.

Bezoek alsjeblieft een park

In de 19e eeuw schreven een aantal vooraanstaande geografen over de steden van die tijd en het is dankzij deze visionairen dat we onze gezondheid een heel erg klein beetje in de gaten kunnen houden en kunnen beperken. Je hebt altijd een beetje frisse lucht en natuur nodig om je weer helemaal toppie te voelen. Dus de geografen schreven voor dat elke stad een park of meerdere parken nodig had. Dus het is maar mooi dat ze dat gedaan hebben want daardoor kunnen jij en ik lekker ontspannen in het groen en dat is wat een mens nodig heeft. Vooral vandaag de dag.

Gerelateerde artikelen

Mediteren en astral projection

De voordelen van tea for men

CBD olie