Acat Nederland
Image default
Bedrijven

Het gouden ei en waarom je altijd dubbel moet kijken

Ik was onlangs vloerisolatie Den Haag aan het leggen toen ik iets wonderbaarlijks tegenkwam. In de wand van het huis onder de planken (oftewel je ziet het pas als je vloerisolatie aanlegt) kwam ik een gat tegen met daarin een kistje. Daarin zat een brief die het volgende voorlas: “Aan wie deze kist vindt, gefeliciteerd. U wint deze mooie kist.” Het was een potsierlijk ding uit de laat 19e eeuw maar ik nam het toch mee. Want je moet altijd effe checken of zo een kistje nog iets waard is of niet. Misschien is het wel een exclusief model en verdien je er echt tienduizenden euro’s of meer mee. Dat zou toch super mooi zijn?

Soms kijkt men te ver

Hoewel ik net je het advies gaf om altijd een beetje rond te kijken om te zien of er iets verborgen is moet je het niet altijd doen. Dat is hoe heel erg veel samenzwerings theorieën beginnen. En je intelligentie heeft er niks mee te maken. Ik heb wel eens iemand gesproken die in zo een cult zat. Ja, ik zeg cult want dat is wat zoiets is. Je wordt een waarheid beloofd en een groep mensen die jou accepteert en zegt dat je gelijk hebt. Veel mensen hebben hun grip op het dagelijks leven verloren en voelen zich nutteloos en achtergelaten in de gemoderniseerde wereld.

En soms gaat het veel te ver

Die mensen die ik net noemde zijn trouwens ook dezelfde mensen die brexit hebben veroorzaakt en Trump jaren terug tot president hebben verkozen. Er was een fascinerend artikel dat ik las jaren terug toen ik nog op de universiteit zat. De titel (vertaald uit Engels): Ik liep van huppelepup stad naar Londen en Brexit verbaasde me niet. Het punt van dit artikel is dat er een hele grote groep mensen is die zich genegeerd voelen en die hebben Brexit gebruikt om te tonen dat zij er ook nog zijn. Dat Brexit verschrikkelijke gevolgen heeft is niet bij ze opgekomen, arme zielen.