Acat Nederland
Image default
Bedrijven

Geef je woonkamer een luxe uitstraling met deze tips

We houden allemaal wel van een mooi huis. Niet iedereen heeft natuurlijk dezelfde smaak. Maar iedereen is het er wel over eens dat het belangrijk is dat je lekker voelt in je huis, en dat je huis een prettige uitstraling heeft. Kortom: het moet een plek zijn waar je graag tijd besteedt. Zeker in de tijd van de pandemie zijn mensen steeds vaker en meer thuis, en wordt het hebben van een fijne omgeving waar je kunt ontspannen in je luie fauteuil, én goed kunt werken in een home office, steeds belangrijker voor mensen. En een fijn huis, is een luxe huis. Met die gedachte in het achterhoofd is dit stuk geschreven.

Goed letten op het kleurgebruik

Een ding wat mensen vaak fout doen, is het kleurgebruik in hun huis. Veel mensen kiezen voor enorm felle kleuren, die mooi kunnen zijn, maar ook ontzettend moeilijk om met elkaar te combineren. En daar gaat het vaak fout: bij het combineren van kleuren. Dat is makkelijk te ondervangen door vooral gebruik te maken van natuurlijk materialen, en neutrale kleuren: denk daarbij bijvoorbeeld aan wit, grijs, zwart, beige. Zo kun je je tv meubel matchen met je muren en je eettafel. Samen geven de neutrale kleuren een mooie, rustige balans aan de kamer. En dat is waar je naar op zoek bent, als je gaat voor een luxe uitstraling. 

Het toevoegen van een eyecatcher

In zo’n rustige kamer met neutrale kleuren, kun je er wel voor kiezen om een eyecatcher tentoon te stellen in jouw woonkamer. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een hele mooie designlamp, of zelfs een kroonluchter. Een uniek kunstwerk dat je ontzettend mooi vindt, iets in die richting. Dit hoeft echt niet altijd grande te zijn. Denk bijvoorbeeld aan een mooie natuurfoto of een schilderij. Zorg dat het licht mooi op je eyecatcher valt, met natuurlijk licht of de plaatsing van lampen. Het voordeel van zo’n eyecatcher: je kunt de rest van je ruimte rustig houden. Zo complimenteert de eyecatcher de rest van de woonkamer. Dat geeft een elegante uitstraling.

Hoogwaardige meubels van kwaliteit kopen

Een andere belangrijke tip: geen goedkope meubels in de woonkamer. 

Gebruik in plaats daarvan hoogwaardige meubels.  Investeer in hoogwaardige meubels zoals een mooie bank, een eettafel en comfortabele stoelen. Kies voor meubels met luxe details zoals grote voeten of mooie bekleding. Een van je meubels kan ook de eyecatcher van je woonkamer zijn. Bijvoorbeeld een hele mooie grote tafel, of een prachtige bank. Meubels van hoge kwaliteit zijn fijn om naar te kijken, fijn om te gebruiken en bovendien gaan ze lang mee. Dat zijn de voornaamste redenen om te investeren in goede meubels. Wel een luxe, maar zeker geen overbodige luxe.

De finishing touch aan je woonkamer geven

Als je de belangrijkste pieces in jouw woonkamer bij elkaar hebt verzameld, is het tijd om het geheel af te maken. Je kunt daarvoor werken met dekentjes, kussen, tafelkleden en andere attributen. Ga hiermee mee in de algemene kleur en look van de woonkamer. Tip! Voeg enkele dingen met textuur toe om extra diepte aan de look te geven. Daarnaast is het belangrijk dat er een mooie en prettige lichtinval is, en dat dit natuurlijk licht wordt aangevuld met goed geplaatste lampen.