Acat Nederland
Image default
Cadeau

Fruitige e-liquids, binnenkort verboden?

 

Het roken van een sigaret wordt al jaren accepteert in de Nederlandse maatschappij. Niet iedereen is er even groot fan van, maar sigaretten zijn wel overal te koop. Sinds kort zijn alle sigaretten zo opgeborgen dat ze niet direct te zien zijn. Dit is ingevoerd om jongeren minder in de verleiding te brengen. Als je gebruik wilt maken van e-sigaretten, moet je meer stappen doorlopen, dan bij ‘normale’ sigaretten. Je moet namelijk eerst een e-sigaret aanschaffen en daarvoor heb je ook e-liquids nodig. Daar moet je dus iets meer moeite voor doen. Deze liquids zijn verkrijgbaar in verschillende varianten. Wil jij meer weten over e-liquids en weten hoe het nou precies zit met de wetgeving rondom e-sigaret gebruik? Lees dan vooral verder, want in deze blog gaan we je er meer over vertellen.

Fruitige e-liquids en de wetgeving

Fruitige e-liquids zijn samen op gekomen sinds de e-sigaret op de markt is, maar er is wel steeds meer afkeur rondom deze exotische vloeistoffen. Over tabak alleen worden al jaren discussies gevoerd. Niet heel gek, want gezond zal het nooit worden. Het is dan ook een onderwerp dat al langere tijd op voor discussie ligt door het schadelijke effect dat het op gezondheid heeft. In tabak zitten verschillende stoffen die verslavend zijn. Ook zijn deze stoffen slecht voor verschillende organen. Vooral de longen krijgen een flinke klap door het roken van tabak. Dit is ook de reden waarom de overheid al jaren probeert wetten aan te passen om roken minder aantrekkelijk te maken.

Tot nu toe gingen deze regelingen eigenlijk nooit op voor e-smokers, want de regelgeving voor sigaretten is vaak niet van toepassing op e-sigaretten. Toch lijkt het er nu op dat e-smokers binnenkort ook wat gaan voelen van een aangepaste wetgeving. De staatssecretaris van Volksgezondheid verbood dit jaar, het gebruik van e-smokers in horecagelegenheden. Toch wil hij verder gaan en dat doet hij met het indienen van een motie die ervoor moet zorgen dat de verkoop van fruitige e-liquids straks niet legaal is. Volgens hem zijn de namen van de fruitige e-liquids te aantrekkelijk gemaakt voor jongeren.

E-liquids bestellen

Maak je gebruik van een e-sigaret en ben je op zoek naar e-liquids? Dan zou je kunnen kiezen voor de E-liquids van Eliquidmania.