Acat Nederland
Image default
Rechten

Zijn de straffen in Nederland hier te mild? Lees hier meer over de straffen in 2021

Het witwassen van illegaal geld komt steeds vaker voor en daarom zal dit al strenger aangepakt. Tegenwoordig ontdekt de politie bij huiszoekingen normaliter tonnen en soms zelfs miljoenen euro’s aan contant geld en dat is wel zorgwekkend over hoeveel illegaal geld er rondgaat. De maximale straf die staat op witwassen is een celstraf van 6 jaar of ruim 74 duizend euro geldboete. Een strafrechtadvocaat speelt natuurlijk een hele grote rol als het gaat om de veroordeling van een verdachte. Je hoopt uiteraard dat zij een zo lang mogelijke straf krijgen maar, uit het verleden blijkt dat een strafrechtadvocaat er soms toch wel in slaagt om een verdachte niet of korter dan geëist te vermijden van de opgelegde straf. In eerste instantie gaan mensen dan denken dat de strafrechtadvocaat de rechter makkelijk heeft weten te overtuigen maar, dit is zeker niet waar. Uiteindelijk is het aan de rechter om te bepalen wat voor straf iemand krijgt dus, leveren verklaringen niet altijd wat op. Maar inpraten op een rechter kan echt niet gebeuren want, het ligt er vooral aan of er concrete bewijs is zoals DNA sporen, veel getuigen, camerabeelden etc.

Crimineel mag soms de handen dichtknijpen

Het is al langere tijd een discussie in Nederland, de straffen zijn te mild. Er is steeds meer geweld en willen veel mensen dat criminele activiteiten harder word aangepakt. Soms het zelfs zo dat meerdere mensen dezelfde strafbare feiten plegen maar, niet allemaal dezelfde duur van de straf krijgen opgelegd. In vergelijking met andere landen zijn de straffen in Nederland best wel mild en dat wekt irritatie op bij veel burgers. Criminelen weten natuurlijk ook dan dat je in Nederland toch soms er goed mee kan wegkomen bij een strafbaar feit en dat gevoel horen zij eigenlijk zo min mogelijk te hebben.

Waarom de straffen in Nederland forser moeten

In Nederland is het van toepassing dat een verdachte een celstraf wordt opgelegd en bij goed gedrag na het uitzitten van 2/3 deel van de straf weer op vrije voeten mag komen. Dit geldt zelfs voor verdachten met een zeer ernstig delict op hun kerfstok en dat hoort gewoon niet. Dit is absoluut mild met een straf omgaan maar, datzelfde geldt voor iemand die een dode op zijn/haar geweten heeft door een steekpartij en daar slechts 4 jaar de cel in moet. In andere landen krijgt een verdachte van zo een soort delict al gauw 15 jaar cel te horen. In 2021 moet dit echt veranderen.