Acat Nederland
Image default
Rechten

Waarom er vaak een mediator verbonden is aan een advocatenkantoor

Een advocatenkantoor is een professionele dienstverlener die juridische bijstand biedt aan individuen en bedrijven. Advocaten worden vaak ingeschakeld om te helpen bij juridische kwesties zoals geschillen, contracten, en overeenkomsten. Hoewel advocaten zeer bekwaam zijn in het vertegenwoordigen van cliënten in de rechtbank, kunnen er situaties ontstaan waarbij mediation een betere optie is dan een juridische procedure. Daarom is het gebruikelijk dat een mediator verbonden is aan een advocatenkantoor. In dit artikel bespreken we waarom dit het geval is.

Mediation als alternatief voor rechtszaken

Mediation is een proces waarbij een onpartijdige derde, de mediator, betrokken is bij het oplossen van een geschil tussen twee partijen. In plaats van naar de rechtbank te gaan, kunnen partijen een mediator inschakelen om hen te helpen bij het vinden van een oplossing voor hun conflict. Mediation is vaak sneller en goedkoper dan een rechtszaak, en het kan ook leiden tot een betere oplossing voor beide partijen.

Mediationvaardigheden zijn een waardevolle aanvulling op de vaardigheden van een advocaat

Hoewel advocaten goed zijn in het vertegenwoordigen van cliënten in de rechtbank, zijn mediationvaardigheden een waardevolle aanvulling op hun vaardigheden. Advocaten die ook mediators zijn, kunnen cliënten helpen bij het vinden van oplossingen voor hun geschillen zonder dat ze naar de rechtbank hoeven te gaan. Dit kan resulteren in betere oplossingen voor de cliënt, omdat de cliënt meer controle heeft over het proces en de uitkomst.

Advocatenkantoren kunnen meerwaarde bieden door mediation diensten aan te bieden

Door een mediator te hebben die verbonden is aan een advocatenkantoor, kunnen advocatenkantoren meerwaarde bieden aan hun cliënten. Cliënten hebben de mogelijkheid om gebruik te maken van mediation diensten als een alternatief voor een rechtszaak, wat kan resulteren in betere oplossingen voor hun problemen. Bovendien kunnen cliënten bij een advocatenkantoor met een mediator terecht voor zowel juridische als mediation diensten, waardoor ze een alles-in-één oplossing krijgen voor hun juridische problemen.

Een mediator kan helpen om conflicten te voorkomen

Mediators zijn getraind om conflicten op te lossen, maar ze kunnen ook helpen bij het voorkomen van conflicten. Door een mediator te hebben die verbonden is aan een advocatenkantoor, kunnen cliënten preventief advies krijgen over het oplossen van problemen voordat ze escaleren tot een geschil. Dit kan resulteren in minder tijd en geld besteed aan het oplossen van geschillen in de toekomst.

Zoek je een advocaat te Veenendaal? Bekijk dan Advocaat Veenendaal – Aspremont Advocaten