Acat Nederland
Image default
Gezondheid

Dit is wat er gebeurt tijdens een detox: bekijk de sapkuur

Een sapkuur van een dag is een snelle en makkelijke manier om je spijsverteringssysteem te resetten en je vitamine- en mineraleninname te verhogen. Het idee is om alleen koudgeperste vruchten- en groentesappen te consumeren en het consumeren van cafeïne, alcohol en vast voedsel te vermijden om je lichaam een pauze te geven en de resultaten te maximaliseren. Bekijk de sapkuur.

Sapkuur

Tijdens een sapkuur van één dag kun je verwachten elke 2-3 uur een sapje te drinken, voor een totaal van 5 sapjes op één dag. Het wordt ook aanbevolen om veel water en kruidenthee te drinken om je gehydrateerd en alert te houden (en om het ontgiftingsproces te stimuleren!).

Omdat het maar één dag is, is de kans groter dat je het volhoudt zonder vals te spelen (zoals het eten van snacks of maaltijden of het drinken van cafeïne), dus je kunt je goed voelen over het feit dat je iets goeds doet voor je lichaam!

Het is de perfecte manier om de eerste stap in de wereld van het reinigen te zetten en op weg te gaan naar een gezonder, gelukkiger lichaam, of om de geweldige voordelen tussen langere reinigingskuren te behouden.

Voordelen van een eendaagse sapkuur

Zelfs een korte sapkuur van één dag kan je helpen een aantal geweldige resultaten te bereiken. Deze kunnen omvatten:

Verbeterde hydratatie

Gehydrateerd blijven is belangrijk voor veel dingen, met inbegrip van stemming, energieniveaus, en het houden van je organen werken zoals het hoort. Naast het drinken van de aanbevolen 8 kopjes water per dag, drink je tijdens je kuur ook het natuurlijke water uit het fruit en de groenten die in de sappen gaan.

Geeft je spijsverteringsstelsel rust

Door een dag lang alleen sappen, water en kruidenthee te drinken, gun je je spijsverteringsstelsel een broodnodige pauze. Ons spijsverteringsstelsel werkt heel hard om vast voedsel af te breken, zodat het de voedingsstoffen kan opnemen. Door sap te drinken, hoef je lichaam niet eerst voedsel te verteren – in plaats daarvan kan het zich concentreren op het absorberen van de voedingsstoffen in het sap!

Verbeterde voeding

Fruit en groenten zitten boordevol voedingsstoffen, maar verschillende soorten fruit en groenten bevatten elk verschillende soorten en hoeveelheden vitaminen en mineralen. Dit betekent dat we elke dag een verscheidenheid aan verse producten moeten eten om de voordelen van de voeding te plukken.

Dus, wat gebeurt er als je 3-4 pond van een verscheidenheid aan verse, biologische producten in een rauw sap perst? Verhoogde voedingswaarde! Door koudgeperst sap te drinken, krijg je je dagelijkse dosis voedingsstoffen van verschillende soorten fruit en groenten – alles in één drankje!

Een verfrist en energiek gevoel

Het drinken van sappen op een consistente basis gedurende de dag kan helpen je bloedsuikerspiegel te stabiliseren en de ‘crash’ van het eten van koolhydraatrijk voedsel te voorkomen. Het resultaat is een veel energieker gevoel en een stabiel energieniveau gedurende de dag. Lees hier hoe je zelf groentesap maakt.

https://www.sap.je/