Acat Nederland
Image default
Woning en Tuin

Is dit het juiste moment om een huis te kopen of te verkopen?

De woningmarkt in Nederland is nog steeds erg in beweging. Misschien is er in de buurt waar jij woont recentelijk ook wel een woning verkocht. Vaak is het bedrag wat de woning opbrengt een aangename verrassing voor de verkopers. Dit kan jou aan het denken zetten: is het voor jou ook een goed moment om jouw woning te verkopen en een nieuwe woning te kopen of juist niet? Het antwoord op die vraag lees je in dit artikel. 

Wat is jouw verhuisreden? 

Wil jij graag een vrijstaande woning? Heb je een favoriete wijk in het dorp waar je woont, wil je liever naar een andere plaats verhuizen of wil jij jouw huis terughuren na de verkoop via Bagro Vastgoed? Zijn het juist praktische redenen waarom je naar een kleinere of grotere woning gaat verhuizen? Je gaat samenwonen of je kinderen gaan het huis uit. Het kan allemaal en daarom is het goed om te weten wat de ontwikkelingen zijn op de woningmarkt. Dan weet je ook meteen of het een slim idee is om je woning te verkopen of een andere woning te kopen. 

Ontwikkelingen kunnen zorgen voor kansen

Opvallend binnen de woningmarkt is dat er veel vraag is naar bepaalde woningen. Zo is er veel vraag naar appartementen en tussenwoningen vooral voor starters. Het aanbod van deze woningen is nog steeds beperkt. In elke woonplaats is de situatie natuurlijk anders. Al deze verschillen hebben effect op de woningprijzen en dit biedt soms kansen en soms niet. Wanneer je al een koophuis hebt, zou je door overwaarde op deze woning, in combinatie met de lage hypotheekrente en goede financieringsmogelijkheden, wellicht al de overstap naar een andere woning kunnen maken. Zonder dat je woonlasten veel hoger worden. 

Persoonlijk advies

Wanneer je nog steeds niet goed weet of dit het juiste moment is voor jou om een huis te kopen of jouw eigen huis te verkopen, kun je een afspraak maken met Bagro Vastgoed. Zij weten alles over het kopen en verkopen van woningen en kunnen jou helpen de mogelijkheden door te nemen. Tijdens ons bezoek hoor je verschillende details over de woningmarkt in uw buurt. Na dit advies heb jij een stuk meer duidelijkheid.