Acat Nederland
Image default
Auto’s en Motoren

Formule 1 in Hongarije

Formule 1 wordt natuurlijk op veel verschillende plekken gehouden en op veel verschillende circuits zoals het Circuit de Barcelona-Catalunya. In dit artikel gaan we eens een kijkje nemen naar Formule 1 in Hongarije.

Grand Prix van Hongarije

De Grand Prix van Hongarije is een race uit de Formule 1-kalender. In 1986 werd voor het eerst een wedstrijd gehouden op de Hungaroring maar de eerste editie van de Grand Prix in Hongarije was in 1936 in Népliget. Hungaroring ligt in Mogyoród nabij Budapest. Nelson Piquet was de winnaar van de Grand Prix in Hongarije in 1986 en 1987, maar de meeste overwinningen van deze Grand Prix gaan naar Lewis Hamilton. Hij won in 2007, 2009, 2012, 2013, 2016, 2018, 2019 en 2020. Je kan naar GP Today.net voor het laatste nieuws over de Grand Prix van Formule 1.

Hungaroring

De Hungaroring is het circuit in Hongarije dat wordt gebruikt voor de Grand Prix van Formule 1. Ook worden er andere evenementen op de Hungaroring gehouden zoals de GP2 Series of WTCC. Het circuit ligt nabij Budapest in Mogyoród. Het circuit heeft 14 bochten en is om precies te zijn  4,381 km. De snelste ronde op dit circuit is gereden door Lewis Hamilton met een tijd van 1:16.627. Op de Hungaroring pakte Verstappen ook zijn allereerste pole position. De race in Hongarije op 18 juli was ook een spetterende race om te kijken.

 

De Hungaroring bezoeken

Lijkt het je vet om eens een keer het circuit zelf in het echt te zien, dan kan dat zeker! Je hebt allerlei verschillende mogelijkheden. Op bepaalde dagen van het jaar organiseert de Hungaroring ‘trackdays’. Iedereen kan dan met hun eigen auto en natuurlijk in veilige omstandigheden de Hungaroring op en het circuit zelf meemaken. Deelnamekosten gaan van 37,15 euro tot en met 157,12 euro. Als dit je niet aanspreekt kan je ook kaartjes kopen voor de Formule 1 Grand Prix en de pret in het echt meemaken bij de Hungaroring. Je hebt ook nog vele andere opties zoals bijvoorbeeld het volgen van een cursus. Hierbij neem je een kijkje achter de schermen en zie je hoe een Formule 1-circuit eruit ziet voor of na het Grand Prix-weekend, wat de belangrijkste bases zijn, waar het zich bevindt en hoe het gaat  met de wedstrijdleiding. Je kan ook een foto maken op het awardspodium en leren over de geschiedenis van het circuit.