Acat Nederland
Image default
Woning en Tuin

Zo deel je je kledingkast goed in

De kledingkast is een noodzakelijk en fundamenteel artikel om de organisatie van jouw kamer en al jouw kleren in orde te houden. Daarom is het belangrijk een stuk te kiezen dat aan al jouw behoeften voldoet en ook past bij de decoratieve stijl van de slaapkamer. En om je te helpen de ideale optie te kiezen, hebben wij enkele waardevolle tips opgesteld. Bekijk ze!

 

1. Afmetingen

Het eerste wat gedaan moet worden is het opmeten van de ruimte die gereserveerd is voor het meubilair. Er moet ook rekening worden gehouden met de hoeveelheid kleding die je hebt en het aantal mensen dat het zal gebruiken.

Een goede optie is te kiezen voor functionele meubels met veel binnenruimte, laden en kleerhangers. Als de ruimte klein is, kies dan voor kledingkasten met schuifdeuren.

 

2. Interne ruimte

Kijk maar eens goed binnen, want er zijn modellen met zeer democratische en verschillende ruimtes. Nissen zijn ook ideaal voor het organiseren van garderobes, want behalve voor persoonlijke spullen zijn ze ook geschikt voor tassen, dozen en accessoires.

Denk ook aan het aantal binnenlades om jouw ondergoed, zakdoeken, sokken en accessoires in op te bergen.

 

3. Ontwerp

Een andere factor waarmee rekening moet worden gehouden bij de keuze van jouw garderobekast is het ontwerp, en dit kan sterk worden beïnvloed door het materiaal en de afwerking van de meubelen.

De modellen met spiegels in de deur, naast de functionaliteit, helpen ook in het gevoel van amplitude van de ruimte, oplossing zeer gebruikt door decoratie professionals voor degenen die leven in kleine flats, bijvoorbeeld.

 

4. Materiaal

Het is ook zeer belangrijk om een meubelstuk van goede kwaliteit te kiezen, zodat het een goede duurzaamheid heeft en de investering waard is. Er zijn verschillende opties voor materialen en afwerkingen.

De beste materialen voor garderobekasten en de meest gebruikte bij de vervaardiging van meubelen in het algemeen zijn MDF en MDP, gemaakt van herbebost hout en kunsthars, die goede prestaties leveren en ook een anti-schimmelbehandeling hebben.

 

5. Duurzaamheid

De duurzaamheid van een meubelstuk mag niet worden verwaarloosd, vooral als je van plan bent het jarenlang te gebruiken.

Het beste materiaal voor garderobekasten dat deze eigenschap hoog in het vaandel draagt, is MDF, een paneel dat bestaat uit verschillende soorten geperste houtvezels, waardoor de kast duurzamer en steviger wordt.

 

6. Op maat gemaakte kast

Rekening houdend met alle bovengenoemde aspecten is het de moeite waard te wijzen op de mogelijkheid te kiezen voor meubilair dat speciaal voor jouw behoeften is ontwikkeld. Koop een kledingkast op maat bij Anselm Oome en geniet van alle voordelen van een bestendig, uniek en exclusief meubelstuk.