Acat Nederland
Image default
Tweewielers

De complete gids over Cortina fietsen

Een Cortina fiets voor iedere type fietser

De Cortina fietsen zijn overal op straat te vinden. En dat is niet zo gek, want voor iedere type fietser is er wel een Cortina fiets te vinden. Cortina maakt namelijk transportfietsen, stadsfietsen, moederfietsen, kinderfietsen én elektrische fietsen. Hierdoor is er voor ieder wat wils. Wil je meer weten over Cortina fietsen? Lees dan gauw verder!

Het design van de Cortina fiets

Toen Cortina als fietsmerk op de markt kwam in de jaren 70, waren zij vooral bekend om hun functionele en degelijke transportfietsen. Tegenwoordig staat Cortina bekend als fietsmerk dat zijn fietsencollectie baseert op de nieuwste modetrends. Doordat de designers van Cortina continu bezig zijn met de huidige modetrends, ontwerpen zij jaarlijks fietsen die goed in de smaak vallen. De fietsen zijn te vinden in verscheidene stijlen en kleuren. Denk hierbij aan; fietsen met kleurrijke thema’s of hippe designs. Het maakt dus niet uit of je op zoek bent naar een verfijnde retrofiets, een sportieve stadsfiets of een robuuste transport fiets. Cortina heeft altijd wel een fiets die past bij je eigen stijl.

De verschillende modellen van de cortina fiets

In de oriëntatie naar een nieuwe Cortina fiets zijn er veel keuzes die je moet maken. Onder andere wat voor soort Cortina fiets je wilt aanschaffen. Wil je bijvoorbeeld een stoere en robuuste fiets? Dan is de Cortina u4 wellicht iets voor jou. Ben je op zoek naar een supersnelle stadsfiets? Dan past de Cortina Mozzo misschien beter bij jou. Kijk in ieder geval goed rond, want Cortina heeft veel verschillende fietsmodellen.

De Cortina elektrische fiets: hoe kies ik de juiste?

Cortina is een stijlvol merk, en dit zien we ook gelijk terug in de elektrische fietsen van Cortina. De fietsen zien er stijlvol uit en geven je net dat steuntje in de rug die je nodig hebt. Je kunt kiezen uit zowel elektrische herenfietsen als elektrische damesfietsen. Maar hoe kies je nou de juiste Cortina elektrische fiets? Hieronder geven we je graag een aantal tips voor de aanschaf van een Cortina elektrische fiets:

  • De framemaat: je fietst pas echt lekker op een Cortina e-bike met de juiste framemaat. Een goede framemaat voorkomt namelijk zadelpijn, rugpijn en schouderpijn. Bepaal daarom samen met een fietsspecialist wat de juiste framemaat is, zodat hij de fiets voor je kan afstellen.
  • E-systemen: Cortina maakt gebruik van verschillende E-systemen. Laat je goed adviseren bij de aanschaf van een Cortina e-bike, zodat je een e-bike kan aanschaffen die het beste bij jou past.
  • Beltdrive of ketting: Cortina heeft op steeds meer e-bikes een beltdrive. Een beltdrive is een kunststof aandrijfriem die veel voordelen met zich meebrengt. De beltdrive gaat namelijk langer mee dan een traditionele ketting, maakt minder geluid en er is nauwelijks onderhoud nodig. Bedenk dus goed wat jij belangrijk vindt bij het aanschaffen van de e-bike.
  • De accu: Zorg dat je een e-bike aanschaft die past bij jouw manier van fietsen. Maak je graag lange fietstochten? Kies dan een fiets die goed scoort op actieradius of koop een e-bike met een grotere accu.

Waar kan ik een Cortina fiets kopen?

Cortina heeft verkooppunten in Nederland, België en Duitsland. Hierdoor is het mogelijk om jouw droomfiets op meerdere plekken te bemachtigen. Ben je op zoek naar een specifieke Cortina fiets? Kijk dan eens bij fiets-exclusief.nl. Fiets-Exclusief is een Premium fietsenwinkel voor online en offline fietsplezier en heeft een groot assortiment aan Cortina fietsen. Hierdoor heb je een grote kans dat je de fiets vindt die je zoekt. Tip: ben je van plan om een cortina fiets aan te schaffen? Maak dan eerst een proefrit. Een nieuwe fiets is in de meeste gevallen een flinke investering en je kunt beter van tevoren weten hoe de fiets rijdt, zodat je zeker weet dat je de juiste keuze hebt gemaakt.

 

https://www.fiets-exclusief.nl/fietsen/cortina