Acat Nederland
Image default
Bedrijven

Drie voorbeelden van alternatieve geneesmiddelen

Er zijn tegenwoordig in Nederland verschillende vormen van alternatieve zorg. Denk bijvoorbeeld aan homeopathie, osteopathie, manuele geneeskunde, chiropractie, antroposofie, acupunctuur, natuurgeneeskunde en orthomanuele therapie. Alternatieve geneesmiddelen zijn geneesmiddelen die niet onder reguliere geneesmiddelen vallen. Voorbeelden hiervan zijn antroposofische en homeopathische geneesmiddelen. Sommige alternatieve geneesmiddelen kunnen worden voorgeschreven door een arts, maar worden niet vergoed. Hieronder wordt een lijst met voorbeelden van alternatieve geneesmiddelen gegeven.

Fytotherapie

Fytotherapie wordt ook wel kruidengeneeskunde genoemd. Dit is het behandelen van gezondheidsklachten met plantaardige middelen. Dit kan dus ook met etherische oliën. Voorbeelden van geneeskrachtige planten zijn eucalyptus, brandnetel, valeriaan, ginseng, kamille, Sint-Janskruid en ginkgo biloba. Ieder heeft zo zijn eigen werking. Ze zijn daarnaast niet per definitie onschadelijk of onschuldig. Het kan namelijk ook bijwerkingen kan hebben of schadelijk zijn bij verkeerd of overmatig gebruik. Sint-janskruid wordt bij fytotherapie bijvoorbeeld gebruikt als antidepressivum. Echter is bij sint-janskruid wel bekend dat het de werkzaamheid van een andere geneesmiddelen kan beïnvloeden.

Etherische olie

Essentiële olie, wordt ook wel etherische olie genoemd. Het is in feite pure olie dat met stoomdestillatie uit bomen en planten wordt gehaald. Zelfs de bloemen, schors, wortels en de zaden van de bloem of plant kunnen hiervoor worden gebruikt. In tegenstelling tot bijvoorbeeld parfum olie, is essentiële olie dus in zijn geheel een natuurlijk product. Hierbij is de geur van de olie dan ook direct te herleiden uit de bloem of plant. Etherische olie heeft een aantal voordelen. De geur van de olie kan een bepaalde sfeer creëren. Al jarenlang wordt etherische olië gebruikt als alternatieve geneeswijze. De geuren kunnen namelijk emotionele reacties opwekken, een positieve invloed hebben op je gemoedstoestand en ze kunnen je helpen kalmeren.

Body Stress Release

Body stress release is een techniek waarbij de vastgezette spierspanning wordt losgelaten. Op deze manier wordt een zo optimaal mogelijkse staat van de gezondheid bereikt. Het is een methode die het zelf herstellend vermogen van het lichaam activeert.

https://review-pagina.nl/