Acat Nederland
Image default
Bedrijven

Corona leidt tot langere levertijden en prijsverhogingen

De verspreiding van het nieuwe coronavirus heeft gevolgen gehad voor alle sectoren. Terwijl gezondheidsautoriteiten en wetenschappers over de hele wereld werken aan het vinden van oplossingen om de situatie onder controle te krijgen, houdt het Food Packaging Forum de situatie nauwlettend in de gaten voor verpakkingsmaterialen groothandels.

DS Smith en Ipsos MORI, een grote wereldleider op het gebied van marktonderzoek, hebben een nieuwe studie uitgevoerd waaruit blijkt dat, ondanks de wereldwijde gezondheidscrisis, het winkelend publiek nog steeds oog heeft voor het milieu; 85% van de consumenten wil producten kopen waarbij zo weinig mogelijk verpakkingsmateriaal wordt gebruikt, en bijna 35% geeft toe dat zij zijn gestopt met het kopen van bepaalde merken omdat hun verpakking niet duurzaam was.

Wat de perceptie van de consument van duurzaamheid betreft, is het onderzoek duidelijk in haar conclusies. Gewoontes veranderen wellicht, máár de houding hier tegenover niet. En het is deze houding die blijft ontwikkelen. Het onderzoek gaat vooral de diepte in door met name te bespreken in welke mate consumenten prioriteit blijven geven aan duurzame verpakkingen, en de bereidheid om te handelen ten gunste van duurzame verpakkingen. Het onderzoek benadrukt verder het commerciële risico voor zowel merken als e-commerce retailers, bij gebrek aan duurzame verpakkingen en hoe moeilijk het is geworden om het traject van de shopper te onderscheppen.

Onderzoek naar de duurzame verpakkingen van de toekomst

Ons onderzoek toont ook aan dat deze kijk op duurzaamheid een aantal verrassende en belangrijke veranderingen teweegbrengt in de manier waarop consumenten omgaan met verpakkingen, en benadrukt hoe we moeten samenwerken om het bewustzijn van de circulaire economie te vergroten.

https://www.verpakkingsmaterialen.nl/