Acat Nederland
Image default
Aanbiedingen

Zo ruim jij de kledingkast in een handomdraai op!

Kleding wegdoen is niet makkelijk: sommige kledingstukken hebben hoge sentimentele waarde en herinneren je aan bijzondere tijden. Maar als je kledingkast begint uit te puilen, moet je er toch aan geloven. Het is tijd om jouw kledingkast uit te zoeken!

De eerste ronde
Stap 1 is simpel: wat past er nog en wat niet? Kleding die je enig stond 10 jaar geleden is nog steeds erg leuk, maar vanaf nu voor iemand anders. Zorg ervoor dat je bij alle kledingstukken nagaat of het nog past en lekker zit. Zit het niet meer als gegoten? Dan is het tijd om dat item weg te doen.

Ronde twee
Ook stap 2 is niet lastig: heb je het gebruikt in het afgelopen jaar? Sommige kledingstukken waren ooit onderdeel van je favoriete outfits maar hebben inmiddels plaats moeten maken. Wees streng voor jezelf: als je iets niet gedragen hebt in het afgelopen jaar, mag het door naar een volgende eigenaar. 

Nummer drie
Voor deel drie luisteren we naar opruimgoeroe Marie Kondo: brengt een kledingstuk jou nog plezier? Kleding moet comfortabel, bijzonder of erg mooi zijn. Het liefst voldoet het natuurlijk aan al die punten! Als een kledingstuk jou geen plezier meer brengt, mag het uit jouw kledingkast. 

Stap vier
In Nederland zijn er grote temperatuurverschillen tussen de winter en de zomer. Dat betekent dat je ook hele andere outfits draagt in ieder seizoen. In de zomer hoeft er in jouw kledingkast alleen ruimte te zijn voor je zomer garderobe. In de winter maken de rokjes plaats voor broeken en truien. Zorg voor opbergboxen onder je bed of op zolder. Zo kun je de kleding die niet in het huidige seizoen hoort handig opbergen. 

Waar gaat de kleding heen?
Je bent door de grote klus heen, je kast is geordend en op de vloer staan grote zakken met ‘afgekeurde’ kleding. Waar ga je dit allemaal laten? Wat kapot is, hoeft niet in de prullenbak. Verschillende winkels kunnen ook kapotte kleding nog hergebruiken als stof. Zo draag je bij aan een beter milieu. Kleding die nog heel is maar niet meer veel waarde heeft naar jouw idee kun je naar een kringloop brengen. Hier kunnen mensen met kleine inkomens toch op een laagdrempelige manier shoppen. 

Alles wat nog waarde heeft maar toch niet meer thuishoort in jouw kledingkast kun je verkopen. Zo verdien je nog wat geld. Je kunt de kleding bijvoorbeeld te koop zetten op marktplaats of Vinted. Als iemand een item van je kopen wil, moet de kleding verstuurd worden in stevige verzendzakken, zodat alles heelhuids aankomt. Tevreden kopers zorgen voor positieve recensies en dat levert jou als verkoper een goede reputatie op. Zo heb jij jouw kledingkast op een verantwoorde manier opgeruimd.

https://blokpackaging.com/