Acat Nederland
Image default
Aanbiedingen

Zo gebruik je een hoogwerker op een veilig manier

Een hoogwerker is een machine die u helpt op een veilige manier hoger gelegen installaties uit te voeren. Hoogwerkers worden bijvoorbeeld veel gebruikt in de bouw, door glazenwassers, schilders en door de brandweer. Ook u kan van het gebruik van een hoogwerker profiteren. Wilt u bijvoorbeeld schilderwerk doen aan uw woning? Of een hoge boom snoeien? Een hoogwerker maakt werkzaamheden waarvoor u boven uw macht moet werken een stuk eenvoudiger. In de aanschaf zijn hoogwerkers ontzettend duur, maar gelukkig zijn er bedrijven waar u een hoogwerker tijdelijk kunt huren. 

Welk type
Het is belangrijk om te onderzoeken welke type hoogwerker voor uw werkzaamheden geschikt is. Er zijn verschillende soorten hoogwerkers, zoals aanhangerhoogwerkers, masthoogwerkers, schaarhoogwerkers, spinhoogwerkers en telescoophoogwerkers. Voor schilderwerkzaamheden is een aanhangerhoogwerker of een schaarhoogwerker uitermate geschikt. Moet u werk op grote hoogte verrichten? Dan kan een telescoophoogwerker uitkomst bieden. De telescoophoogwerker heeft een lange uitschuifbare arm, waardoor u wel tot op 43 meter hoogte kunt werken. 

Safety first
Houd ook altijd rekening met de veiligheid van uzelf en personen en objecten in de directe omgeving. Laat u voorafgaand aan het huren altijd goed informeren over hoe u op een verantwoorde manier te werk gaat met een hoogwerker. Als u op grote hoogte gaat werken, is het belangrijk om een veiligheidsharnas aan te schaffen. Zorg ook dat u middelen heeft, zoals pionnen, om de werkplek af te zetten in verband met de veiligheid van omstanders.

Voordat u begint met werken, is het belangrijk om de locatie te controleren op mogelijke gevaren. Denk aan kuilen en gaten, obstakels op de grond, obstakels in de lucht (elektrische geleiders) en wind en weersomstandigheden. Ook is het van belang om de hoogwerker visueel te controleren op eventuele veiligheidsissues, zoals loszittende onderdelen en lekkages. 

 

https://www.hoogwerkt.nl/