Acat Nederland
Image default
Hobby en vrije tijd

Zeillessen zijn de manier om zelf met een boot het water op te gaan

Het is genieten om met je haren in de wind en de zon op je huid op een gehuurde boot te zitten en een dagje op het water door te brengen. Zelf de zeilboot kunnen besturen is uiteraard nog veel leuker. Een boot huren of kopen en lekker het water op met familie, vrienden of gewoon alleen. Het is heerlijk om te doen. Wil je goed leren zeilen, zodat je er het meeste plezier van hebt? Of heb je je CWO-diploma al en wil je verder leren? Bij zeilschool de randmeren aan het Veluwemeer ben je daarvoor aan het juiste adres. Lekker met een zeilboot het water op en genieten maar van wat er allemaal te leren valt op zeilgebied. Je krijgt les van enthousiaste en ervaren instructeurs die staan te popelen om je alle kneepjes van het vak te leren. 

 

Verschillende lesmogelijkheden

 

 

Vanaf zevenjarige leeftijd kan er al zeilles worden genomen bij een zeilschool. Er wordt in dat geval gevaren in de bekende optimist. Deze leuke bootjes zijn per uitstek geschikt voor kinderen om de eerste beginselen van het zeilen onder de knie te krijgen. Er kan zelfs een CWO-diploma 1, 2 of 3 gehaald worden.  Bij de zeilschool worden er per leeftijdscategorie andere boten gebruikt. Zo kun je oefenen op verschillende soorten boten en als je dat wil zelfs leren wedstrijdzeilen. Bij de tieners worden afhankelijk van de leeftijdscategorie na de Optimist de Open Bic, de Topaz en de Zwaardboot gebruikt voor de zeillessen. De verschillende boten waarop de lessen voor volwassenen worden zijn onder meer Fox 22 en de Aira 22. Jongeren van 11 tot 18 jaar kunnen naast zeillessen ook surflessen nemen. Ook hierbij geldt dat je het CWO-diploma kunt halen en goed leert surfen.  

 

Je vaarbewijs halen

 

 

Wil je gaan varen met een boot of waterscooter die harder kan dan 20 kilometer per uur of langer is dan 15 meter? In dat geval heb je een vaarbewijs nodig. Je kunt voor zowel Klein Vaarbewijs één als twee bij de enthousiaste en professionele zeilschool aan het Veluwemeer les nemen. Dit is een eendaagse theoriecursus waarbij je alles leert wat nodig is met veel aandacht voor navigeren. De kans dat je slaagt, is groot, door de gevarieerde manier van lesgeven en de kundige docenten. 

 

Verhuurmogelijkheden

 

 

Wil je een dagje zelfstandig het Veluwemeer op met het gezin, familie of vrienden? Dan kun je een zeilboot, sloep, kano of SUP huren bij de zeilschool die op een camping gevestigd is. Je kunt dus profiteren van een fijne vakantie en ondertussen zeilles nemen of lekker een vaartuig huren en de mooie omgeving verkennen vanaf het water. Dit is ook leuk als de kinderen op zeilkamp gaan.