Acat Nederland
Image default
Relatie

wil je een Effectieve agressietraining volgen?

Het volgen van een agressietraining kan erg effectief zijn. Voor iedereen is het volgen van deze training zeer aan te raden. Het omgaan met agressie is niet iets dat je leert in de schoolbanken, maar is wel een onderwerp waar je veel mee te maken kunt krijgen in het leven. Je leert tijdens de agressietraining diverse vormen te herkennen en daarmee leer je dan ook direct om te gaan. Het voorkomen van conflicten wordt hierbij als heel belangrijk beschouwd. Het gaat er natuurlijk wel om dat jij zelf in een veilige situatie blijft verkeren. Het voorkomen van eigen spanning is dan ook erg hoog in het vaandel gesteld door de agressietraining. 

Na de training

Nadat je de agressietraining hebt gevolgd ben je goed in staat om te gaan met verschillende agressie vormen. Ook ken je dan het belang dat je hebt bij het beheersen van jezelf en het controleren van je eigen gedrag wanneer er een situatie zich voordoet waar agressiviteit ontstaat. Ook weet je wat je moet doen wanneer er zo’n dergelijke situatie ontstaat en weet je je te verplaatsen in de andere partij. Hoe kan het conflict worden gemeden, maar hoe kan het worden opgelost wanneer het toch ontstaat? Dat leer je allemaal bij de agressietraining. 

Bewustwording van het omgaan met agressiviteit

Wanneer je bewust bent van een houding die je in dergelijke situaties moet aannemen, zorg je ervoor dat de situatie niet uit de hand loopt en het met een sisser kan aflopen. Je doet tijdens de agressietraining ervaring op met het omgaan met lastig gedrag en eventueel agressiviteit dat hierbij zal kunnen komen kijken. Je krijgt inzicht in wat spanning kan doen met een mens en hoe je die spanning beter kunt hanteren wanneer je hier mee te maken krijgt. Tijdens de agressietraining zal je veel oefeningen doen om hier mee te leren dealen.