Acat Nederland
Image default
Dienstverlening

Wat is isolatieglas?

Ramen met isolatieglas zijn een geweldige manier om uw huis op een comfortabele temperatuur te houden zonder dat u de gordijnen altijd dicht hoeft te houden. Deze ramen gebruiken twee glasplaten in plaats van één. Hierdoor ontstaat er een luchtzak binnen de structuur van het raam. Lucht is eigenlijk een van de beste isolatoren die er zijn, en het heeft het voordeel dat het helder is. Dit betekent dat geïsoleerde ramen nog steeds zonlicht doorlaten, maar warmte en kou veel beter buiten houden. Isolatieglas is standaard in nieuwe huizen, maar als u een bestaand huis hebt met niet-geïsoleerde ramen, is het het geld waard om te upgraden.

 

Betere isolatie van de woning

Zoals we al zeiden, kan een luchtzak een van de beste isolatoren zijn, vooral voor ramen. Bij niet-geïsoleerde ramen valt het zonlicht op de ruit en verwarmt deze samen met de lucht eromheen. Die warmte verspreidt zich vervolgens, waardoor het huis wordt verwarmd. Maar bij isolatieglas valt het zonlicht eerst op de buitenruit. Het warmt dat op, evenals de lucht aan de buitenkant, maar de warmte heeft nog een laag om doorheen te komen. De zon moet de lucht tussen de ruiten opwarmen tot dezelfde temperatuur als buiten om dezelfde hoeveelheid warmte door te laten stromen, en er zijn niet genoeg uren direct zonlicht om dat te laten gebeuren.

 

Ruisonderdrukking

Lucht is niet alleen een goede warmte-isolator, maar ook een uitstekende geluidsisolator. Het concept is vergelijkbaar; geluid reist door de lucht in golven die zeer lichte trillingen veroorzaken. Wanneer geluidsgolven niet-geïsoleerde ramen raken, trillen ze dwars door het glas en sturen ze geluid in uw huis. Als u ergens lawaaierig woont, vooral ergens in de buurt van een luchthaven, is investeren in geïsoleerde ramen elke cent waard. De geluidsgolven zullen die luchtzak raken en tot stilstand komen, waardoor alles binnenshuis stil blijft. Niet meer midden in de nacht wakker worden met het geluid van de rammelende ramen.

 

Betere beveiliging met isolatieglas

Ramen zijn een van de meest kwetsbare onderdelen van een huis vanuit veiligheidsoogpunt. U kunt het beste slimme slot ter wereld hebben, maar als een inbreker besluit een raam kapot te slaan, kunt u niet veel doen om te voorkomen dat hij binnenkomt. Als u wat extra huisbeveiliging nodig heeft, zijn geïsoleerde ramen een goede optie.  

Op zoek naar meer informatie? Bezoek de website van Glaskoning.nl.