Acat Nederland
Image default
Financieel

Waarom kunnen de kosten van een autoverzekering zo verschillen? Een aantal simpele redenen

Een verkeersongeval kan zich op elk moment voordoen en er kan een willekeurig aantal weggebruikers bij betrokken zijn, van automobilisten tot fietsers en voetgangers. Ook het type verkeersongeval waarbij u betrokken bent varieert; u kunt betrokken raken bij een aanrijding, een aanrijding met een hulpverleningsvoertuig of een verwonding als passagier, zoals een whiplash. De gemiddelde kosten van een autoverzekering kunnen daardoor behoorlijk verschillen.

  • Uit de statistieken blijkt dat het aantal verkeersongevallen in Nederland over het algemeen daalt; in 2007 werden echter nog 16.213 verkeersslachtoffers gemeld. Hoewel dit cijfer alarmerend lijkt, is het in feite een daling van 28 procent ten opzichte van de cijfers uit 1997, toen er 22.629 slachtoffers werden gemeld.
  • Wat de oorzaak van uw verkeersongeval ook is, als u buiten uw schuld een letselschade hebt opgelopen, kunt u mogelijk een schadeclaim indienen. Als eiser kunt u een vergoeding vragen voor het geleden letsel, de gederfde inkomsten door het niet kunnen werken of schade aan eigendommen, die allemaal het gevolg kunnen zijn van een verkeersongeval.
  • In Nederland kunt u tot drie jaar na een ongeval een schadeclaim indienen en de meeste letselschadeclaims worden binnen zes tot negen maanden afgehandeld; als u echter aanzienlijk letselschade hebt opgelopen, kan het zijn dat uw claim veel langer duurt om te worden afgehandeld.

Een schadeclaim indienen voor een autoverzekering kan handig zijn

Als u een schadeclaim wilt indienen, kunt u ook profiteren van onafhankelijk juridisch advies, voordat u contact opneemt met een advocaat om namens u op te treden. Als u bij het ongeval een lichte verwonding heeft opgelopen, kan het ook raadzaam zijn om contact op te nemen met uw huisarts en bij te houden hoe het ongeval uw gezondheid heeft beïnvloed, zoals slaaptekort, chronische pijn of het onvermogen om deel te nemen aan normale elementen van uw leven, zoals lichaamsbeweging of de zorg voor uw kinderen.

Een zijn dingen waar je op met letten als je de autoverzekering kosten bekijkt

De wet in Nederland verschilt van de wet elders in het Verenigd Koninkrijk als het gaat om het indienen van een claim voor schadevergoeding bij verkeersongevallen. Bepaalde voorwaarden zijn anders, evenals de vergoedingstarieven die u kunt betalen aan een advocaat die namens u optreedt.

  • Dit komt omdat de hoogte van de vergoeding die u ontvangt wordt bepaald door de manier waarop de Nederlandse advocaten hun honoraria claimen. Daarom moeten veel van de kosten van het schadevergoedingsproces worden gedragen door de schadeloosstelling van de eiser, in plaats van te worden betaald door de gedaagde. Dit systeem werkt om de gedaagde te behoeden voor enorme juridische kosten die door de eiser worden gemaakt.
https://verzekering-winkel.com/autoverzekering-met-strafblad/