Acat Nederland
Image default
Bedrijven

Voordelen van mobiele steigers

Er zijn veel soorten steigers die tegenwoordig in de bouwsector worden gebruikt. Van vogelkooi steiger tot enkelpolige steiger en vrijdragende steiger, elk type steiger heeft zijn voordelen en wordt daarom voor verschillende doeleinden gebruikt. Het belangrijkste doel van het gebruik van steigers is om werknemers te helpen bij het bouwen van constructies, hoewel steigers ook veel worden gebruikt in andere beroepen, zoals reparatie en onderhoud, en evenementen en entertainment. Veiligheid is van het grootste belang als het gaat om steigers, en Nederland heeft strikte beleidslijnen en procedures ingevoerd met betrekking tot inspecties en onderhoud om ervoor te zorgen dat werknemers altijd zo veilig mogelijk zijn.

Ze zijn draagbaar

Een van de beste voordelen van rolsteigers is dat deze verplaatsbare constructies zeer draagbaar zijn en ook als trap voor in huis kunnen worden gebruikt. De wielen of zwenkwielen waarop de platforms zijn gebaseerd, kunnen eenvoudig van de ene plaats naar de andere worden verplaatst door eenvoudig te trekken en te duwen. Als u het interieur van uw huis schildert en aan het eind van de dag wat ruimte wilt vrijmaken, verplaatst u de steiger eenvoudig naar een geschikte plek en demonteert u deze, wat weinig moeite en tijd kost.

Veilig en handig

In vergelijking met meer traditionele steigers, zoals een vaste enkele paal, is mobiele steiger veel handiger voor werknemers. De tijdelijke ondersteuning platforms worden beschermd met leuningen aan de bovenkant van de constructie, wat de kans dat werknemers van de platforms vallen aanzienlijk verkleint. Bovendien kunnen de platforms gemakkelijk en met weinig inspanning worden verhoogd of verlaagd, waardoor het een haalbare optie is voor veel traditionele en doe-het-zelf projecten.

Lichtgewicht en productief

Verrijdbare steigers worden over het algemeen vervaardigd uit aluminium, dat een lichtgewicht maar stevige structuur biedt voor werknemers om hun werk te voltooien. Hierdoor is dit type steiger zeer gebruiksvriendelijk en beweegt het van de ene plaats naar de andere, wat het risico op ongevallen of verwondingen verkleint. Aangezien het werk in een veiligere en ruimere omgeving kan worden uitgevoerd, merken werknemers over het algemeen dat mobiele steigers hen in staat stellen productiever te zijn, waardoor dit type steiger een zeer kosteneffectieve optie is.