Acat Nederland
Image default
Bedrijven

Hier moet je aan denken wanneer je gaat solliciteren!

Je bent op zoek naar en nieuwe baan of hebt er wellicht al een gevonden. Het enige wat je nu nog te doen staat is solliciteren. Je wil uiteraard dat het sollicitatie proces zo goed mogelijk verloopt om zo aangenomen te worden op je nieuwe werkplek. In deze blog nader beschreven waar je allemaal aan moet denken bij het solliciteren naar een nieuwe functie.

Alle voorbereidingen voor een goed cv

Je wil een professioneel cv opstellen die je hopelijk toekomstige werkgever omver zal blazen. Hier moet je op letten bij het maken van een cv:

  • Upload een nette en professionele foto van jezelf. Een foto of plaatje zegt vaak meer als 1000 woorden. Wanneer je alleen al met je foto een positieve indruk maak op je werkgever sta je al 1-0 voor.
  • Benoem al je competenties, ervaringen en vaardigheden. Een werkgever houdt van een werknemer die weet hoe het is om zijn mouwen op te stropen. Vaak zijn werkgevers op zoek naar iemand die al enigszins beschikt over een paar basisvaardigheden, competenties en bovendien ervaring. Ze zien niet graag iemand die 25 jaar oud is en nog nooit heeft gewerkt. Noteer je gehele werk en school historie met daarbij alle dingen die je gaandeweg geleerd hebt.
  • Wees eerlijk. Lieg niet over vaardigheden en competenties waarover je niet beschik. Het zal een zware klus worden om gedurende je werkzame periode vaardigheden competenties te laten zien waar je niet over beschikt. Vroeg of laat val je door de mand.
  • Wees authentiek. Authentiek wil zeggen helemaal jezelf. Niemand houdt van een persoon die zich voordoet als een anders. Iemand met mensen kennis prikt hier meteen doorheen.
  • Je moet een vog aanvragen. Regel dit alvast van tevoren. Zo hoef je niet te wachten tot je vog aanvraag op wordt gestuurd en kun je wanneer je bent aangenomen gelijk aan het werk, dankzij je tijdelijke vog aanvraag.
  • Ga niet voor een standaard motivatie als: ik wil meer geld. Leg uit waarom je geld nodig hebt. Vaak is het financieren van een studie een subtiele manier om te zeggen dat je opzoek bent naar een extra zakcentje.
https://www.vognodig.nl/vog-aanvragen