Acat Nederland
Image default
Eten en drinken

Voordelen van Manuka honing

Manuka honing zoals die van Natuurlijk Westland is een krachtig antibacterieel, ontstekingsremmend voedsel waarvan is aangetoond dat het een breed scala aan gezondheidsvoordelen heeft. Manuka honing wordt beschouwd als een van de beste natuurlijke remedies voor allergieën. Het stuifmeel in Manuka honing helpt ontstekingen te verminderen en ondersteunt je immuunsysteem, waardoor het een geweldige optie is voor de behandeling van seizoensgebonden allergieën. Een ander voordeel van dit unieke type honing is dat het verbindingen bevat die veel voorkomende allergie symptomen helpen te voorkomen.

Verzacht keelpijn

Manuka honing is rijk aan antioxidanten en antibacteriële middelen die een zere keel kunnen helpen verzachten. Het bevat ook kleine hoeveelheden waterstofperoxide. Dit wordt beschouwd als een antimicrobieel ingrediënt dat kan helpen bij het doden van bacteriën en virussen die verband houden met verkoudheid en griep. Honing wordt al eeuwenlang gebruikt als een natuurlijke hoestonderdrukker, dankzij de kalmerende eigenschappen op geïrriteerde slijmvliezen die slijm kunnen losmaken en je luchtwegen kunnen zuiveren. Als het gaat om de behandeling van een loopneus of verstopte neus veroorzaakt door allergieën of verkoudheid, eet dan elke dag wat honing totdat je je beter begint te voelen.

Geneest wonden

Als het gaat om de voordelen van Manuka honing, is een van de belangrijkste dat het kan helpen bij het genezen van wonden. Dit is logisch als je bedenkt hoeveel onderzoek er is gedaan naar de antibacteriële eigenschappen. In verschillende onderzoeken is aangetoond dat manuka honing antibacteriële eigenschappen heeft. De ontstekingsremmende eigenschappen van manuka honing zijn bekend en kunnen ontstekingen en pijn helpen verminderen. Daarom is het nuttig voor veel aandoeningen zoals artritis en gewrichtspijn, spierpijn en rugpijn. Je kunt zelfs proberen wat op een snee of wond aan te brengen om het sneller te laten genezen.

Pakt spijsverteringsproblemen aan

Manuka honing is een sterk probioticum, wat betekent dat het levende gisten en bacteriën bevat. Terwijl de honing door het spijsverteringsstelsel gaat, helpt het voedsel af te breken en bevordert het een gezonde spijsvertering. Manuka honing wordt gemaakt van nectar die wordt verzameld door bijen die zich voeden met het stuifmeel van de Manuka struik. De honing die op deze manier wordt geproduceerd, bevat waterstofperoxide, dat helpt om schadelijke bacteriën in ons lichaam te doden.

Helpt tandaandoeningen te voorkomen

Van manuka honing is aangetoond dat het de groei van bacteriën die tandbederf, tandvleesaandoeningen en slechte adem veroorzaken, vermindert. Tandbederf wordt veroorzaakt door de opbouw van bacteriële tandplak op je tanden. De bacteriën in tandplak produceren zuur dat je tanden aanvreet, waardoor gaatjes ontstaan. Het eten van Manuka honing op een lege maag kan de groei van tandcariës veroorzakende bacteriën in je mond helpen verminderen.