Acat Nederland
Image default
Aanbiedingen

Netten voor een voetbalveld

Bij het invullen van een buitenruimte is de kans groot dat je een voetbalveld overweegt. Voetbal is een van de meest gespeelde sporten door jong en oud! Volgens de KNVB trekken wekelijks ruim 1,2 miljoen mensen hun voetbalschoenen aan. Een voetbalveld kan dus eigenlijk niet in jouw wijk  ontbreken. Maar wat heb je nodig op een goed voetbalveld neer te zetten? Het antwoord vind je hier.

 

Ruimte

Allereerst heb je natuurlijk een ruimte nodig om het voetbalveld te maken. Een traditioneel voetbalveld is maximaal 105 meter bij 69 meter. Echter, kun je ook op een half veld spelen. Hierdoor word het een sneller spelletje met meer actie! Daarnaast is het voetbalveld op die manier ook toegankelijker voor mensen die niet zo vaak sporten, jonger of ouder zijn. Een nog kleinere optie is een pannakooi. Hier speel je vooral op techniek en kun je bijvoorbeeld ook met z’n tweeën een potje voetballen.

 

Ondergrond

Je kunt het beste een grasveld hebben, maar vanwege het onderhoud is een veld van kunstgras ook een goede optie. Voor een pannakooi kun je ook asfalt als ondergrond gebruiken.

 

Doelen

Misschien wel het belangrijkste onderdeel: de goals. De grootte van de goals hangen af van de grootte van je speelveld. Een officieel doel is 7,32 meter bij 2,44 meter. Een doel van een pannakooi is zo klein als 75 centimeter bij 120 centimeter. Je kunt een voetbaldoel bij de Nettenshop kant-en-klaar kopen of op maat laten maken.

 

Ballennet

In sommige gevallen is een ballennet ook handig. Dit net kan de ballen opvangen om de veiligheid in de omgeving te vergroten. Om het veld heen kan een net van een meter al genoeg zijn, achter het doel is het slim om een hoger ballennet te plaatsen omdat hier alle kanten op geschoten wordt. Ook deze netten kun je op maat laten maken.

 

https://www.nettenshop.nl/