Acat Nederland
Image default
Financieel

Vergeet je niet te verzekeren voor pechhulp

Een lekke band, startproblemen, een ongeval. Het kan je op elk moment overkomen. Zelfs de beste auto heeft wel eens problemen. In dit soort situaties zal je professionele hulp nodig hebben om de baan weer op te kunnen. Deze hulp noemt men pechhulp. Pechhulp biedt verschillende diensten aan. Dit gaat van reparaties tot het wegslepen van je auto naar de garage. Vervangend vervoer kan ook aangeboden worden. Het is belangrijk ervoor te zorgen dat je deze pechhulp verzekert, de kosten kunnen namelijk snel hoog oplopen. Je kan je hier volledig of deels voor laten verzekeren. Afhankelijk van de schade en reparaties zal je dan een deel zelf moeten betalen. Bij de volledige pechhulp verzekering betaal je alleen de verzekeringspremie en zal alle hulp gedekt zijn.

Pechhulp bij de autoverzekering

Er zijn twee opties om pechhulp te verzekeren. Een aantal verzekeraars hebben pechhulp als extra module bij een goede autoverzekering zitten. Hierbij is het belangrijk dat je de voorwaarden goed naleest. Sommige verzekeraars dekken de meest voorkomende problemen namelijk alleen bij all risk verzekeringen. Denk hierbij aan lekke banden of accuproblemen. Ook pech in het buitenland zit niet altijd in de verzekering. Het is daarom belangrijk goed na te kijken waar je exact voor verzekerd bent.

Een losse pechhulp verzekering

Vormt pechhulp geen deel van je autoverzekering, dan kun je deze apart afsluiten. Het grote voordeel hiervan is dat je de verschillende pakketten kan vergelijken. Zo kan je die verzekering afsluiten die het beste bij jouw situatie past. Het is ook niet zo dat een losse pechhulp verzekering duurder is. Soms komt het net goedkoper uit deze apart af te sluiten.

Dubbele verzekering

Let er wel op dat je je niet dubbel verzekert. Pechhulp zit soms bij je nieuwe auto inbegrepen. Verschillende autodealers bieden een volledige pechhulp voor een aantal jaren aan, zolang je auto bij dezelfde dealer onderhouden wordt.

Vergelijk voor je beslist

Alvorens een autoverzekering of een losse pechhulp verzekering af te sluiten, vergelijk zeker alle opties via een autoverzekering vergelijker. Rij je vaak met de auto? Spendeer je veel tijd in het buitenland? Zal je vervangend vervoer nodig hebben? Dit zijn allemaal vragen die je je moet stellen alvorens een beslissing te nemen. Ook al heeft een goed onderhouden auto niet zo vaak te maken met pech, het is toch aan te raden een verzekering te nemen. Een ongeval is zo snel gebeurd. Het is daarom handig te weten waar je terecht kunt en waar je exact voor verzekerd bent. Zo vermijd je ongemakkelijk situatie die hoge kosten met zich kunnen meebrengen,