Acat Nederland
Image default
Boeken en Tijdschriften

Van een fixed naar een groeimindset

Van een fixed naar een groeimindset

Een mindset boek helpt je het verschil tussen twee soorten mindsets te begrijpen en wat je moet doen voor een positieve mindset. Een groeimindset is wanneer mensen geloven dat hun talenten en vermogens kunnen groeien. Zij denken dat zij dit kunnen doen door hun talent te vergroten door oefening, inspanning en het opdoen van meer kennis rond dat talent of vermogen. Een fixed mindset daarentegen is wanneer iemand gelooft dat zijn of haar capaciteiten en talenten aangeboren en statisch zijn en daarom niet verbeterd kunnen worden. Met behulp van een mindset boek kun je van een fixed mindset een groeimindset maken.

Nieuwe kansen binnen een nieuwe baan

Met een groeimindset streef je ernaar de doelen te bereiken die je voor jezelf stelt. Dit geldt ook voor wanneer je wilt solliciteren naar een nieuwe baan. Een groeimindset een van de factoren waar werkgevers op letten bij het aannemen van nieuwe medewerkers. In het bedrijfsleven zijn er altijd nieuwe uitdagingen. Een werknemer met een groeimindset zal niet opgeven of klagen, maar een manier vinden om elk probleem aan te pakken tot het is opgelost. Zelfs als een nieuwe medewerker niet over de benodigde vaardigheden beschikt, zal hij of zij toch leren op welke manier het werk uitgevoerd moet worden. Ze zullen zich inspannen en geloven dat ze kunnen leren op het werk.

Op zoek naar mogelijkheden

Met een groeimindset zie je kansen waar andere mensen uitdagingen zien. Het betekent niet dat je de uitdagingen niet herkent, maar wel dat je alle factoren kunt afwegen die de uitdaging tot een succes of een mislukking maken. Iemand met een fixed mindset zal al opgeven voordat hij opties overweegt. Onbewust, met een groeimindset, zullen je hersenen nieuwe kansen zoeken. Werknemers moeten een groeimindset hebben om problemen creatief op te lossen en nieuwe kansen te zien om het bedrijf te helpen groeien.

 

https://www.mindsetboek.com/