Acat Nederland
Image default
Woning en Tuin

Welke eettafel past bij mij?

Ben je op zoek naar een nieuwe eettafel? Dat is leuk nieuws! Nieuwe meubels geven je huis meteen een heel ander beeld en dat maakt je huis meteen een stuk leuker weer. Nou kan het best lastig zijn om een nieuw model te kiezen. De mogelijkheden zijn eindeloos en het ene model is nog mooier dan het andere. Om je te helpen bij je keuze gaan we in dit artikel in op de verschillende materialen die veel gebruikt worden en wat de mogelijkheden en voor- en nadelen ervan zijn. Zo helpen we je graag om het ideale model te vinden en de keuze makkelijk voor je te maken? Wil je meer weten? Lees dan snel verder.

Keramische tafel

Wat je steeds vaker ziet bij een eettafel is een keramisch blad. Het is een blad dat eruitziet als natuursteen en verschillende schakeringen en tekeningen kan hebben. Verder is het in verschillende kleuren leverbaar en kan het op maat gemaakt worden. Deze modellen zien er stijlvol uit en zijn makkelijk schoon te houden. Het blad voelt glad aan en geeft de ruimte een natuurlijke uitstraling. De modellen zijn stevig en kunnen goed in elk interieur ingepast worden.

Houten eettafel

Van oudsher is de houten eettafel natuurlijk heel populair. Als je kiest voor hout zijn er heel veel mogelijkheden. We kennen allemaal de modellen van eiken of grenen wel. Je kunt ook kiezen voor kersenhout, amarant en allerlei andere soorten. Verder kun je zelf bepalen of je alleen een houten bovenblad kiest of ook de poten van hout. Dit natuurlijke materiaal is heel goed te combineren met allerlei andere materialen zoals staal of RVS. Als je wilt kun je helemaal je eigen model samenstellen. Je begint met de maat en het model en kunt dan de details verder invullen.

Natuurstenen tafel

Wil je een eettafel die staat als een huis dan is een model van natuursteen het overwegen waard. Je kunt dan kiezen voor een granieten blad. Het heeft wat weg van een keramisch blad. Alleen is een keramisch blad geen natuursteen. Graniet is dat wel, het is een natuurlijk materiaal. Dat betekent dat elk model uniek is en zijn eigen tekening en patroon heeft. Natuursteen is zwaar en daarmee wat minder makkelijk te verplaatsen. Het geeft een luxe uitstraling aan de kamer en past zowel in een keuken als een woonkamer. Je kunt zelf kiezen welk onderstel je mooi vindt. Het kunnen simpele poten zijn van hout of een stoere constructie van staal.

Eettafel met RVS of staal

Bij een eettafel kun je verder nog kiezen voor RVS of staal. Meestal geldt dat voor het onderstel. Roestvrij staal geeft een model een strakke uitstraling en is makkelijk in onderhoud en schoonmaak. Dat geldt voor staal ook. Staal kun je in allerlei vormen en maten laten maken. Van simpele poten tot een kruisconstructie. Er is keuze genoeg. Bijkomend voordeel van staal is dat je het in allerlei kleuren kunt laten spuiten. Elke RAL kleur kan gemaakt worden en zo kun je een model laten maken dat helemaal past bij jouw persoonlijke wensen en voorkeuren. Daarmee maak je een statement in je kamer.