Acat Nederland
Image default
Aanbiedingen

Tips voor het afscheiden van kantoorruimtes

Tips voor het afscheiden van kantoorruimtes 

Tegenwoordig kennen we in het bedrijfsleven veel verschillende kantoren, maar veelal zijn het open kantoren. Hierdoor blijven de lijntjes kort en verbetert de communicatie binnen het bedrijf. Daar valt natuurlijk ook zeker wat voor te zeggen, maar dit werkt niet voor iedereen altijd optimaal. Open kantoren, zonder afgescheiden kantoorruimtes, kunnen ook het concentratievermogen verslechteren en ongewenst klets gedrag aanwakkeren. Bovendien kan het in een open kantoor prettig zijn als je een afscheidingswand hebt tussen verschillende afdelingen en blijf je nog steeds een open ruimte hebben. Wij geven je graag een aantal tips hoe je dit het beste kunt implementeren. Lees snel verder! 

Glazen wand 

Een glazen wand kan erg mooi staan. Dit hoeft maar een klein stukje te zijn waarmee je een kleine afscheiding creëert tussen projecten, werkgroepen of afdelingen. Hiermee demp je het onnodige geluid van andere afdelingen waar je niet direct bij betrokken bent, maar houd je toch een open sfeer op kantoor. Zorg er dan ook voor dat het niet een hele aparte ruimte creëert maar er enkel een gedeelte is afgescheiden met de glazen wand. 

Kasten 

Heb je veel boeken op kantoor staan die dienen als de bibliotheek voor jouw personeel? Dan kun je deze kant handig gebruiken. In plaats van hem tegen de muur te zetten, kun je een mooie grote boekenkast ook gebruiken als afscheiding. Bovendien staat dit ook nog eens heel erg fancy! Ook andere kasten, zoals dressoir kasten of kasten voor administratie kunnen werken als een afscheiding binnen een open kantoor. Hierdoor wordt het geluid gedempt en blijft er toch een ‘geen-deur-beleid’. In een open kantoor zijn vaak maar enkele aparte ruimtes voor de directie en vergaderingen, verder werkt iedereen samen in een open ruimte. 

The green office 

Grote plantenbakken of wanden met planten kunnen ook dienen als een mooie groene scheidingswand in je kantoor. Grote plantenbakken of hoe planten kunnen niet alleen zorgen voor wat groen in het kantoor, het verrijkt ook het interieur. Wil je zo min mogelijk zorg dragen voor de planten? Dan kun je ook bedrijven inhuren die voor een vaste prijs per maand langskomen voor de verzorging van al jouw kantoorplanten. 

Bekijk dit eens! 

Benieuwd naar hoe jij jouw kantoor beter en slimmer kan inrichten? Bekijk dan eens de Kato website op katoprojecten.nl.

https://katoprojecten.nl/